O první branku utkání, která se stala nakonec i gólem vítězným, se postaral ranou od modré čáry v 5. minutě Kůrka. Tentýž hráč se prosadil v závěru první dvacetiminutovky v přesilové hře a domácí tak šli do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Ten se o další dva góly rozrostl ve druhé třetině, když nejprve na konci 22. minuty ujel v oslabení Miler a svůj brejk proměnil v třetí trefu domácích. V polovině utkání pak po vyhraném vhazování Murase poslal puk za záda hostujícího brankáře Kapec a bylo to 4:0.

Ve třetí třetině už nebylo otázkou kdo zápas vyhraje, ale kolika brankový příděl si kladenští hokejisté z Čáslavi odvezou. Ve 48. minutě nahodil Šudoma kotouč před branku a Pipek jej poslal do odkryté svatyně. O dvě minuty později se před hostujícího brankáře protlačil Kapec a nadvakrát dostal puk za jeho záda a zvýšil již na 6:0.

Poté si svou největší a prakticky také jedinou šanci vytvořili i hosté z Kladna, ale Martin Procházka trefil jen spojnici břevna a tyče. A tak znovu udeřilo na druhé straně, když se po několika odrazech dostal puk k Pipkovi, který jej poslal do branky - 7:0. Definitivní podobu výsledku dal v čase 58:27 Miler, kterého našel na levé straně kluziště Němec a první jmenovaný následně skóroval.

Jiří Mlika: Nedařilo se nám, ale v poslední třetině jsme skóre trochu vylepšili

„Opět jsme získali tři body, ne nutné, ale povinné. Hokej tentokrát nebyl ale nic moc. Proti Kladnu se nám moc nedařilo. Až v poslední třetině nám tam napadaly nějaké branky. Málo jsme stříleli a nedařilo se nám v přesilových hrách. Nakonec jsme ale skóre trochu vylepšili," zhodnotil utkání trenér Čáslavi Jiří Mlika a objasnil zdravotní stav Kraučuka, který zápas nedohrál: „Měl roztržený nos, takže musel jet na šití do nemocnice."

Čáslav - Hvězda Kladno 8:0 (2:0, 2:0, 4:0)Branky a asistence: 5. Kůrka (Němec), 17. Kůrka (Janata), 22. Miler, 30. Kapec (L. Muras), 48. Pipek (Šudoma), 50. Kapec, 57. Pipek (Šudoma), 59. Miler (Němec). Vyloučení: 2/8. Využití: 1/0. Oslabení: 1/0. Diváků: 498.
Čáslav: Krištof (M. Svoboda) - Janata, Kůrka, L. Svoboda, Pálek, Šlejtr, Uhlíř, Pipek, L. Muras, Němec, Kapec, Šudoma, Kraučuk, Miler, Pánek. Trenér Jiří Mlika.
Hvězda Kladno: Formánek - Bakula, Vrkota, Fiedler, Vimmer, Pavlíček - Routa, Průcha, Palivec, Procházka, Stach - Brázdil. Trenér Antonín Routa.

Adam Procházka