Čáslavi vyšel začátek utkání. Už v první minutě dal první branku Tomáš Pipek a poslal tak svůj tým do vedení. O tři minuty později Žabonosy ale vyrovnaly zásluhou Morkese, který potrestal čáslavskou obranu. Hosté si vytvořili velké množství šancí, ovšem s většinou z nich si dokázala obrana Žabonos poradit. Druhou branku přidala Čáslav ještě v prvním dějství, když Sladký překonal domácího brankáře.

Ve druhé třetině branka nepadla, Čáslav nevyužila přesilovku. Za zmínku stojí potyčka mezi Vlachem a Minarčíkem. Následnou přesilovku čtyři na tři ponechala Čáslav nevyužitou.

Ve třetí třetině padla poslední branka utkání. Hosté nejdříve vydrželi nápor domácích z přesilovky, a následně po kombinaci vstřelil branku čáslavský Tomáš Pipek. Utkání skončilo výhrou Čáslavi 3:1.

Hokejová rezerva Rakovníka vyhrála na ledě Hvězdy Kladno vysoko 7:1.
Předčasnou nadílku lídrů odnesly Příbram s Mladou Boleslaví

„Měli jsme dobrý vstup do zápasu, myslím si, že jsme celý zápas dominovali. Trochu jsme si nadělali problémy díky neproměněným šancím z naší strany. Domácí nám umožnili vytvořit si mnoho šancí, kdyby byl stav utkání po první třetině 6:0, bylo by po zápase. Chtělo to ale více klidu při zakončování. Zápas jsme ale dohráli v klidu, bez stresu a soupeře jsme nepustili do žádného tlaku,“ zhodnotil utkání čáslavský trenér Tomáš Topol.

„V tabulce jsme první, ale podle mě je ještě brzo na bližší stanovení cílů. Na prvním místě bychom chtěli samozřejmě skončit. Vyřazovací část nechci předpovídat, to je jako jiná soutěž, ve které budou rozhodovat maličkosti a psychická připravenost,“ řekl Topol k prvnímu místu čáslavského klubu v soutěži.

„Příští zápas odehrajeme v Kralupech. Tamní mužstvo se momentálně trápí, moc se jim nedaří. Pro nás to bude těžký zápas, soupeř se proti nám bude určitě chtít vytáhnout. Proti takovým týmům se nikdy nehraje dobře, navíc na dalekém venkovním hřišti. Každopádně tam ale chceme vyhrát a potvrdit tři body proti Žabonosům,“ řekl Topol k příštímu utkání.

Čáslavští hokejisté jej odehrají v sobotu 15. prosince od 18.15 hodin v Kralupech nad Vltavou.

Žabonosy - Čáslav 1:3

Branky: 4. Morkes - 1., 52. T. Pipek, 16. Sladký.

Čáslav: Vich - L. Svoboda, Lang, Sladký, T. Pipek, Borovanský, Bílek, Navrátil, Ježek, Muras, Křišťan, Kůrka, Šlejtr, Vlach, Navrátil, M. Pipek. Trenér Tomáš Topol.

Rekonstrukce močovického mostu se o půl roku protáhne.
Uzavírka kvůli rekonstrukci mostu v Močovicích se protáhne