Bohaté odpoledne začalo na paběnickém fotbalovém hřišti fotbálkem. „Zavolal jsem Dušanu Bláhovi, zda by nemohl vytvořit tým složený z křesetických hráčů a on souhlasil. Navíc přijel Tomáš Filippi, kterého jsem poslal do křesetické branky, abych mu mohl dát nějaký ten gól. Druhý tým tvořili kluci z Paběnic," uvedl Jaroslav Vlach. Po fotbálku následovala ukázka letecké akrobacie, taneční hrátky s Káťou a kaskadérské představení Michala Martínka na motorce.

„Kdo se přijel do Paběnic podívat tak ví, že se tato akce nedá hodnotit negativně. Jsem nadšený z lidí, co přišli a hlavně z toho, kolik jich přišlo," přiznal liberecký útočník a navázal: „Nesmírně si toho vážím a příjemně mě to překvapilo. Musím touto cestou poděkovat obci Paběnice a Sokolu Paběnice, že pro mě takovéto odpoledne uspořádali. Moc jsem si to užil."

Během akce mohli příchozí zhlédnout videa, která zachycovala oslavy hokejistů Liberce a sezonu Jaroslava Vlacha. „Popravdě mi běhal trošku mráz po zádech, ale musím přiznat, že nejtěžší chvíle nastala, když jsem mluvil o svém tátovi. Je to pro mě hodně citlivé téma a všichni vědí, že bez něho bych se nedostal tam, kde jsem," uvědomoval si Vlach a pokračoval: „Nejen bez něho, ale bez celé rodiny bych nikde nebyl, a proto je pro mě rodina na prvním místě."

Paběnického rodáka nyní čeká vstup do letní přípravy na další extraligový ročník v dresu libereckých Bílých Tygrů, která začne 11. července. Osobní cíle, typu dostat se do reprezentace, si do nové sezony Jaroslav Vlach nedává. „Hlavní pro mě byl vždy týmový úspěch. Myslím si, že když jsou týmové úspěchy, tak přijdou následně i úspěchy individuální. Kdo mě zná, tak ví, že vždy spíše chci, abychom vyhráli jako tým. Hokej je hodně o psychice, a když se vám daří, tak si vás vždycky někdo všimne. Ale abych si dával někdy před sezonou určité cíle, třeba právě, že letos se chci dostat do reprezentace, tak to ne," uvedl.

Jaroslav Vlach se stal Významným občanem Paběnic. „Toto ocenění pro mě znamená hodně, jelikož od malička v Paběnicích vyrůstám. Ví se, že jsme se tady s tátou starali o hřiště, ke kterému neustále tíhnu. Snažím se, když je v Paběnicích nějaká akce, podpořit ji alespoň svou účastí. Paběnic si vážím a mám je v srdci, stejně jako všechny lidi, co jsou z Paběnic. Vždy se sem z Liberce rád vracím," uzavřel.

Adam Procházka