Přitom to po první třetině na výhru nevypadalo. Soupeř se ujal vedení 1:0. Jenže ve druhé části hry spustili Sršni svůj gólostroj a v rozmezí 20. až 40. minuty nastříleli pět branek. Dvě z nich dal i Jan Tvrdík, který na začátku třetí třetiny zkompletoval hattrick. Soupeř z Děčína domácí celek v gólové snaze nezachytil a tak si odvezl porážku 3:8.

„Jsem hodně spokojený, protože Děčín má kvalitní tým. Sice má mladé kluky, ale velice šikovné a talentované. V prvním zápase sezony nás doma porazili a od té doby to máme v sobě. Dokázali jsme pak vyhrát u nich i dneska doma," těšilo kutnohorského trenéra Richarda Bláhu.

Sršni nastoupili do zápasu pouze se dvěma patkami. „Máme potrestané hráče, takže jsme nehráli v optimální sestavě," vysvětloval Bláha a navázal: „Hrálo nás deset, což je zcela na hraně. Každé vyloučení nebo změna ve hře nám dělá problémy. Kluci vše zvládli dobře. Měl jsem velký strach, ale od začátku jsme měli hru pod kontrolou. Myslím si, že je naše vítězství spravedlivé."

Sršni okupují v tabulce krajské ligy čelní pozice. „Sezona je rozehraná velmi dobře. Můj cíl byl vyhrát soutěž a zkusit hrát kvalifikaci i s tím, že nemusíme hrát ligu, protože tady není dostatečné množství hráčů," prozradil kouč kutnohorských juniorů a pokračoval: „Jelikož má klub za hlavní cíl postoupit s A-týmem do krajské ligy, tak se naše plány mění. Většina našich hráčů nastupuje za áčko, které by se bez nich neobešlo. Prvořadé jsou tedy plány A-týmu. Já však stále chci porazit všechny soupeře z naší soutěže."

Mělník má však na prvním místě poměrně velký náskok. „Náskok Mělníka je vysoký. I proto jsem chtěl, aby se hrálo play off na dva víkendy. Třeba pro první čtyři týmy na jeden zápas, aby byl to zajímavý závěr soutěže. V tomto ročníku stačí na začátku sezony dvakrát klopýtnout a pak už se to těžko dohání. Přitom se v této juniorské soutěži dá porazit kdokoliv. S Mělníkem jsme doma prohráli smolně vlastní vinou a díky tomu jsme v tabulce klesl," dodal Bláha.

SK Sršni Kutná Hora – Děčín 8:3 (0:1,5:1,3:1)Branky a nahrávky Sršňů: 22. M. Šváb (Jan Tvrdík), 23. Pipek (Petr Švejda), 24. Kadlec (Pipek), 29. Jan Tvrdík (Jestříbek), 39. Jan Tvrdík (M. Šváb), 44. Jan Tvrdík (M. Šváb), 54. Kadlec (Sádlo), 60. Pipek (Marvan, Sádlo).
Kutná Hora: Kurka – Jestříbek, Marvan, Sádlo, L. Šváb, M. Šváb, Petr Švejda, Jan Tvrdík, Pipek, Kořistka, Kadlec. Trenér Richard Bláha.