"Známe se hodně, hodně dobře. Jsme přátelé a také se navštěvujeme," řekl a prozradil, že od Lukáše dostal potřebné informace. "Konečné rozhodnutí však bylo stejně na mně," doplnil.  

Dá se říct, že příchod Kopřivy byl výsledkem snažení obou stran. Rytíři potřebovali dalšího kvalitního gólmana, na druhou stranu rodák z Písku toužil po angažmá v dosahu svého bydliště. "Syn začne chodit do školy a také čekáme narození druhého potomka, takže už jsem nechtěl létat někam daleko. Jsem za dohodu s Kladnem rád," uvedl třiatřicetiletý brankář, který uplynulou sezonu strávil ve slovenské extralize v dresu Košic.

První ligu nebere jako krok zpátky. "Tak to nelze vnímat. V každém mančaftu musíte být stoprocentně připravený a vždycky odevzdat to nejlepší. Zažil jsem to už v Chomutově, který měl také ambice postoupit do extraligy," podotkl.

Třináctý ročník srazu Cabrio clubu nabídl nejen fanouškům automobilů skvělou podívanou.
OBRAZEM: Sraz kabrioletů nezkazilo ani deštivé počasí

Rytíři budou mít v nové sezoně výrazně obměněný a mladý kádr. "Těžko se dá dopředu odhadovat naše síla. To ukáže až sezona, jak na tom budeme. Pevně věřím, že na tom budeme dobře, protože ten tým je hodně talentovaný. Myslím, že to nemusí být špatně poskládané," míní borec, jenž se v Kladně objevil poprvé v době, kdy v Příbrami chodil do deváté třídy.

Sám tvrdí, že role gólmana je třeba ve srovnání druhé nejvyšší soutěže a extraligy shodná, byť ve vrcholné soutěži jsou kvalitnější hráči. "Pro brankáře to je stejné. Puk musíte chytit ať hrajete s Petrohradem nebo Kadaní. První ligu bych nezatracoval, protože i tam hrají výborní hráči," prohlásil Kopřiva s tím, že Kladno sledoval i v době, kdy hájil branku jiných klubů.

Jak bylo zmíněno, konkurencí mu bude v brankovišti Cikánek, a také mladý Stahl. Brána však je jenom jedna. "Myslím, že doba, kdy byla daná jasná jednička a v brance se držela za každou cenu, je pryč. Kdy budete podávat dobré výkony, budete chytat. Když ne, bude chytat jiný," prohlásil borec, jenž nakoukl také do reprezentace.

Jan Pejša
SK Kladno: kouče Pihávka střídá Pejša

Kopřivovým vítězným rituálem je osedlání branky po závěrečné siréně. "Ještě se na ni vyškrábu a doufám, že k tomu budu mít v nové sezoně hodně příležitostí," usmál se 192 cm vysoký, metrák vážící brankář a prozradil, že naposledy tak učinil v dubnu po utkání play off slovenské extraligy proti Martinu.

V té době byl už soupeřův útočník Vítězslav Bílek na marodce. "V základní části mi ale myslím gól dal," uzavřel borec s přezdívkou Kopr.