Rychlý a bojovný úvod přinesl pohledné akce na obou stranách. Vyrovnaný průběh až v sedmnácté minutě povedenou střelou naklonil ve prospěch Sršňů obránce Krejza po Rudolfského nahrávce. Hosté se snažili do sirény odpovědět, ovšem všechny střelecké pokusy zlikvidoval Alexandr Karger.

Krajská soutěž: Sršni Kutná Hora - HC Žabonosy 4:1, 16. února 2014.Ve druhé třetině se snaživí hosté dopouštěli faulů, které Sršni dokázali v přesilovkách trestat. Ve dvacáté osmé minutě kombinace Melouna, Vaňka a střílejícího Čejky do levého růžku navýšilo vedení Sršňů. Dvě minuty před druhou sirénou Rudolfský ve středním pásmu poslal puk na rozjetého Čejku, který přesně našel hůl najetého Charváta a ten nezaváhal. Třetím gólem vyhnal z brány hostí Petra Muziku, kterého vystřídal Martin Hušek.

Úvod třetí části patřil hostům, když také využili početní výhodu a snížení jim dávalo ještě naději. Alexandr Karger měl však svůj den a hostům likvidoval všechny střely, samostatný únik a svůj tým podržel. Jedenáct minut před koncem se však Sršni opět prosadili. Napadání rozehrávky hostí se vyplatilo Hetfleischovi, který vybojoval puk za bránou a poslal ho mezi kruhy. Přesně našel hůl obránce Pálka, který rychlou střelou rozsvítil na kontě soupeře čtyřku. Na obrat vývoje už hosté neměli sílu a dobře hrající Sršni si výsledek pohlídali do závěrečné sirény. Mohli tak oslavit tříbodový zisk a poděkovat skvělým divákům.

Coubal: Výborně zachytal brankář

Velkou radost měl po utkání i domácí trenér František Coubal: „Utkání bylo pro diváky hodně zajímavé. Výborně nám zachytal brankář. Přesně tak, jak by měl. Po celý zápas jsme zodpovědně plnili veškeré povinnosti. Vítězství jsme vybojovali, i když jsme měli místy i štěstí."

S jakými herními prvky byl trenér nejvíce spokojen? „Potěšila mě herní kázeň našich hráčů. Fungovala nám obrana, kluci se dobře doplňovali a zastupovali. Nebyli jsme ani moc vylučovaní. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," odpovídal trenér Sršňů.

Kutná Hora si dokázala, že by mohla mít na vyšší soutěž. „O tom bychom mohli polemizovat," usmíval se Coubal, „Kádr je zatím úzký, musel by se doplnit. Podařilo se nám to, co jsme chtěli. Junioři se do týmu zapracovali dobře a postupem času by si Kutná Hora rozhodně zasloužila lepší soutěž."

Sršni Kutná Hora – HC Žabonosy 4:1 (1:0,2:0,1:1)Branky Sršňů: Krejza (Rudolfský, Tvrdík), Čejka (Vaněk, Meloun), Charvát (Čejka, Rudolfský), Pálek (Hetfleisch). Kutná Hora: Karger (Balham) – Čejka, Vaněk, Pálek, Tvrdík, Krejza, Krištof, Švejda, Rudolfský, Meloun, Charvát, Jirek, Kaiser, Sádlo, Hetfleisch, Tvrdík, Hynek (Ryšan). Trenér František Coubal.

Michal Pavlík, Hynek Macháček