Přitom účast na světovém šampionátu není pro českou reprezentaci tradiční. „Nezúčastníme se každý rok. Musí nám to schválit svaz a musíme na to sehnat peníze od sponzora," přiznala Kateřina Pipková. Pro ní to byl premiérový titul. Česká reprezentace vyhrála šampionát už potřetí.

„Já jsem byla na mistrovství podruhé. Loni ve Francii jsme skončily šesté. Tam nám nesedla skupina, ale letos jsme dostaly velmi dobrou základní skupinu," pochvalovala si Kutnohoračka, „První dva zápasy jsme zvládly v pohodě a pak jsme narazily na silné Španělky, se kterými jsme remizovaly. Druhá skupina byla těžší."

Cesta do finále podle Pikové extra složitá nebyla: „Nejtěžší na celém play off bylo finále." Češky však tým USA porazily 2:1. „Bylo to velké překvapení," přiznala mistryně světa z Kutné Hory a pokračovala: „Američanky nastupovaly na plochu už s nosem nahoru a bylo na nich vidět, že jsou arogantní. Kapitánka si ani nepřijal podat ruku. Trochu nás naštvaly, což se pak projevilo i na ploše."

Herně se Pipkové na šampionátu dařilo. „Góly jsem dávala v prvním a druhém zápase. Povedlo se mi také pár asistencí. Celý turnaj se mi dařilo celkem dobře. Hrála jsem na postu útočnice, ale hodně se posty točily. Před zápasem vždy udělala naše kapitánka mítink a každé utkání se hrálo v jiné sestavě. Někdy jsem začínala v první lajně, jindy zase ve třetí a tak různě se to všechno střídalo."

In-line hokej je teď číslo jedna

Proč si vlastně Kateřina Pipková vybrala právě tento sport? „In-line hokej mě baví, protože jde o náhradu hokeje. Snažím se udržovat kondičku na hokej. Jsou to hodně podobné sporty, až na ten povrch a brusle. Lepší sport než in-line hokej jsem na udržování nenašla. Po tom úspěchu bych i řekla, že je to pro mě sport číslo jedna. Zatím jsem nezažila větší sportovní úspěch. Ještě by to chtělo olympiádu," usmívala se při odpovědi.

Přes zimu si však u nás in-line hokej nezahraje. „V Čechách to nejde. Znám holky, které hrají ve Francii a tam se hraje in-line hokej celoročně," líčila Pipková, „Já budu dál pokračovat v hokeji. Vyhovuje mi, že jsem přes zimu na ledě a přes léto na in-linech."

Přes mistrovstvím světa se celá česká reprezentace ocitla i v Kutné Hoře. „Měly jsme soustředění v Kutné Hoře a v Chrudimi. Myslím si, že jsme se sehrály dobře, i když jsme se nesešly pokaždé v plném počtu. Hlavně se dala dohromady dobrá parta, což byl podle mě klíč k úspěchu. Držely jsme při sobě," zdůraznila kutnohorská hokejistka.

V Sao Paulu se Pipkové nelíbilo

Cestování do Argentiny bylo pro celé mužstvo náročné. Není divu, že si mladá Kutnohoračka mezipřistání v Brazílii neužila: „Letěly jsme asi šestnáct hodin. Třináct hodin jsme čekaly v Sao Paulu, kde pro nás trenéři zařídili výlet. Chodily jsme po památkách, i když nás to moc nikoho nezajímalo a všechny jsme byly unavené. Těšily jsme se na hotel. Samotné Sao Paulo se mi moc nelíbilo."

V Argentině měly Češky na rozkoukání jen dva dny. „Po ranním příletu do Argentiny jsme měly celý den na regeneraci a druhý den se šlo už trénovat. Nicméně plocha byla úplně jiná než v Čechách. Hrálo se na daleko menším hřišti, než je třeba zimní stadion v Kutné Hoře. Vyzkoušely jsme si nová kolečka. Den na to jsme nastoupily do zápasu," popsala Pipková.

Velká návštěva dorazila až na finále. „Diváci chodili. Většinou se teda chodily dívat týmy, které nehrály. Hodně lidí z Argentiny dorazilo na finále. Co se týká podpory v hledišti, tak to bylo půl na půl. Spíše bych řekla, že fandili nám," usmívala se Kateřina Pipková.

S hokejem bude pokračovat v Pardubicích

Sezona korunovaná titulem mistrů světa nezačala pro Pipkovou moc dobře: „Tuto sezonu jsem byla zraněná. Měla jsem prasklou plíci a ležela jsem v nemocnici. Ani jsem nečekala, že bych se dostala do užšího výběru na in-linech. Tři měsíce jsem nemohla nic dělat. Těžko jsem se pak vracela do hokejové sezony. Špatně se mi dýchalo a vše jsem se snažila dohnat v posilovně na pásu, ale moc to nešlo. Pak začaly kempy a in-line hokej. Dostala jsem se do toho a vybrali mě do Argentiny."

Hokej hrála Pipková v Pardubicích. „Zřejmě budu v Pardubicích pokračovat," prozradila a dodala: „Ještě se mi naskytla jedna příležitost, ale o té nechci mluvit."