Před začátkem vyvrcholení soutěže jsme se zeptali trenérů obou mužstev. Za kutnohorské Sršně odpovídal Stanislav Bednář, za HC Čáslav pak Jiří Mlika.

Kde vidíte silné stránky vašeho soupeře?

Bednář: Neratovice mají kvalitní hráče a hrají dobrý hokej. Jsou důrazní v osobních soubojích a mají dobrou střelbu.
Mlika: Po herní stránce ze zápasu s Poděbrady strach nemám. Obavy mám trochu z prostředí, protože zatím každý zápas, co jsme s nimi sehráli, tak byl docela pěknou divočinou.

Kdo vám bude do play off chybět?

Bednář: Budeme hrát v podobné sestavě jako proti Příbrami poslední zápas. Zranění jsou Čejka, který by se měl vrátit, s Vaňkem. Dlouhodobě chybí útočník Jelínek.
Mlika: Doléčený už by měl být Kraučuk, samozřejmě se vrátí do hry Němec, který měl na poslední zápas s Žilinou stopku kvůli osobnímu trestu z předchozího utkání. Snad se dá už stoprocentně dohromady Pomichálek a hrát bude i Pálek, který nám chyběl v obraně. Měli bychom být na Poděbrady řádně připravení a hrát v důstojném počtu.

Vidíte výhodu, že začínáte sérii venku?

Mlika: Určitě je to pro nás výhoda. Stačí nám prakticky v Poděbradech remizovat, a pak se bude rozhodovat na našem ledě.
Bednář: Za tohoto stavu se to asi lépe vymyslet nedá. Hraje se na dva zápasy. Těžko se může vymyslet něco jiného. Rozhodující zápas doma by měl být lepší, ale těžko se vybírá, co je výhodnější. Soupeř může hru zabetonovat podle prvního výsledku. Pak se hraje těžko.

Pro sportovní fandy: Startuje jarní Fortuna TIP liga. Vyhrajte podepsaný dres české reprezentace!

Kdo je podle vás favoritem celého play off a proč?

Mlika: Nechtěl bych úplně říkat, kdo bude favoritem. Myslím si, že to bude hodně vyrovnané. Myslím si, že Kutná Hora může potrápit Neratovice, když bude bruslit a bude střílet branky, což se jí v poslední době nedaří. Mají hodně šancí, ale nedařilo se jim je proměňovat. Play off tak podle mého názoru může dopadnout jakkoliv.
Bednář: Nejzkušenější mužstvo má Čáslav. Tam jsou druholigoví hráči. My máme kromě dvou starších kluků samé juniory.

Se kterým soupeřem byste se chtěl utkat v případném finále a proč?

Bednář: To je asi jedno. Všichni čtyři soupeři prokázali, že jsou nejlepší. Těžko si budeme vybírat. Derby s Čáslaví bych se nebránil.
Mlika: Je mi to asi jedno. Když narazíme na Neratovice, tak to bude asi o něco těžší dvojutkání než s Kutnou Horou. Nicméně pokud se Kutné Hoře podaří prolomit střelecké trápení a její hráči budou dobře bruslit, tak to může být úplně obráceně. 

Přečtěte si: Sportovní hala se potýká s problémy, jsou prý jen estetické