Kutná Hora a Mladá Boleslav B mají za sebou odlišný vstup do sezony. Sršni podlehli Benešovu 2:6, přesto však za svůj výkon získali uznání. Oproti tomu Mladoboleslavští na svém ledě porazili Vlašim 7:3.

„Popravdě v tuto chvíli úplně nevím, co od zápasu s mladoboleslavským béčkem čekat. Nikdy jsem ho hrát neviděl, ale minulou sezonu skončilo poslední. Domnívám se, že v mužstvu soupeře bude hodně juniorů, kteří v Mladé Boleslavi skončili. Očekávám, že to bude hodně bruslivý soupeř, ale uvidíme, jak na tom budou po hokejové stránce a se zkušenostmi," uvedl trenér Kutné Hory Stanislav Bednář a navázal: „Těžko ale dělat nyní nějaké závěry. Je začátek sezony a kvalita mužstev se mohla změnit. Bude to podle mě souboj, ve kterém nikdo dopředu neví, co druhý tým předvede a bude to překvapení pro všechny."

Okresní přebor mladších žáků: FK Čáslav D - FK Uhlířské Janovice 2:4 (2:1).
Mládežnické fotbalové výsledky z Kutnohorska



Kutná Hora chce hrát zodpovědně. „Chci, aby naše hra trochu vypadala. Požaduji po hráčích, aby hráli, přihráli si, přemýšleli u toho a dobře bruslili. Základem je tedy dobrá, zodpovědná hra plná rychlosti. Podle toho se také na zápas připravujeme," zdůraznil Stanislav Bednář.

Hráči Kutné Hory si zvykají na krajskou hokejovou ligu. „Samozřejmě pro kluky je to pořád něco nového. Je to soutěž, kterou z nich téměř nikdo nehrát a zkušenosti musí hráči postupně nabírat. Bude to pro nás proto těžké, ale už první zápas nám napověděl, že na tom nejsme špatně, protože jsme se proti Benešovu, který prohlašuje, že chce postoupit, herně nezaostávali," těšilo kutnohorského kouče, který dodal: „Musíme ale překonat svou nezkušenost před bránou, a to bojovností a rychlostí. Věřím, že každým zápasem se hráči budou posouvat mentálně vpřed a získávat zkušenosti."

Kutná Hora by na zápas měla být kompletní. „Oproti prvnímu zápasu mohu počítat s dvěma velmi důležitými hráči, a to s Janem Tvrdíkem, který je jedním z našich nejlepších hráčů a v prvním kole nehrál, a také s Martinem Melounem, který přináší do třetí lajny a celkově do týmu zkušenost. To je hráč, který našim mladíkům dokáže také pomoc," konstatoval kouč Sršňů.

První domácí zápas hokejistů Kutné Hory v nové sezoně proti Mladé Boleslavi B začne v sobotu 23. září od 17:30 na kutnohorském zimním stadionu.

Nemocnice Kutná Hora.
Prostředí v kutnohorské nemocnici pomohou vylepšit miliony