Juniorští zadáci David Marvan a Ladislav Šváb však nenechali svého kouče „ve štychu" a vypomohli. Cíl byl jasný – vyhrát, obhájit vedení soutěže a vytvořit si bodový náskok v její polovině.

Hned od prvních vteřin se do sebe oba soupeři pustili naplno. Rychlá, tvrdá hra přinesla šance na obou stranách a herně vyrovnaný, kvalitní hokej. O první branku se v páté minutě zasloužil Pipek, který uplatnil svůj důraz a po Marvanově asistenci skóroval. Ve dvanácté minutě navýšil vedení Pácal, když se prodral za obranu soupeře a chytře zakončil. Kralupští se prosadili ve dvojnásobné přesilovce po faulech hostující obrany. Kombinací rozebrali trojici bránících Sršňů i spolehlivého Hermanna a vsítili kontaktní branku ve čtrnácté minutě. Do sirény již další branka nepadla, ovšem z utkání musel odstoupit David Marvan po neodpískaném sekání pro zranění ruky.

Do druhé třetiny vstoupili Sršni s odhodláním nepromarnit dobře rozehrané utkání. Ještě zvýšili obrátky a všechny útočné formace fungovaly jako dobře promazaný stroj. Vynutily si převahu a k potěše svého trenéra i přihlížejícího předsedy SK Sršni Michala Procházky zaměstnávaly domácího brankáře střelbou (17/3!). Navýšení skóre pět minut před druhou sirénou zařídil opět Pácal po Javůrkově asistenci.

Třetí třetina byla taktickým bojem, ve kterém se Sršni snažili bezchybně bránit a vyrážet do rychlých protiútoků. To se dařilo a další navýšení skóre přišlo devět minut před poslední sirénou. Jan Tvrdík srdnatě zabojoval o puk směřující do útočné třetiny, zaměstnal u toho dva bránící soupeře a jeho bratr Jiří si sebral volný kotouč, vymíchal domácího brankáře a vsítil čtvrtou branku. Disciplinovanou hrou Sršni již soupeře nepustili do tlaku a po závěrečné siréně slavili důležitou výhru.

Zasloužené vítězství tedy znamená pětibodový náskok před Žabonosy na druhé příčce a setrvání v čele tabulky i po dalším kole, ve kterém mají Sršni volno. Poslední letošní bitva o body se uskuteční na „horkém" ledě v Neratovicích 19. prosince. Věřme, že druhá půlka soutěže bude stejně úspěšná jako ta první.

Kralupy n. Vltavou - Kutná Hora 1:4 (1:2,0:1,0:1Branky a nahrávky Sršňů: Pipek (Marvan), Pácal, Pácal (Javůrek), Tvrdík I. (Jan Tvrdík).

Kutná Hora: Hermann (Březina) – Siváček, Švejda, Tvrdík II., Marvan, L. Šváb, Rudolfský, Pipek, Javůrek, Tvrdík I., Jan Tvrdík, Jelínek, Pácal, Sádlo, Hynek. (M. Šváb) Trenér Stanislav Bednář.

Hynek Macháček