Po rozpačité dvouminutovce v úvodu zápasu se Sršni dostali do tempa díky první brance v zápase, kdy Dytrych našel najíždějícího Rudolfského z druhé vlny, a ten prostřelil hostujícího brankáře. O tři minuty později se Sršni radovali podruhé, když Dytrych za brankou sebral puk jaroměřskému brankáři a poslal jej před odkrytou branku Javůrkovi, který neměl problém zvýšit na 2:0. Ve 12. minutě Siváček s pukem na hokejce vytáhl soupeřova brankáře dlouhou kličkou z branky a přihrál zpět před odkrytou svatyni Jiráňovi - 3:0.

Do druhé třetiny udělala Kutná Hora změny v sestavě, což se promítlo do jejího herního projevu. Ve 25. minutě ještě Sršni pěknou kombinací na jeden dotek rozebrali jaroměřskou obranu včele s brankářem, ale střela Jelínka skončila pouze na tyči. O chvíli později přišel trest, když Kačerovský zůstal nekrytý před brankářem Kunáškem a natřikrát dostal puk za brankovou čáru. Závěr druhé třetiny pak patřil jasně Jaroměři. Nejprve v 36. minutě našel zpoza branky Ježík Hlavničku, který se prosadil střelou mezi betony kutnohorského brankáře - 3:2. Minutu před koncem druhé části Souček zavezl puk do útoku a křížnou přihrávkou přes šíři pásma našel hůl Hlavničky, který svým druhým gólem v zápase vyrovnal na 3:3.

Hokejisté Čáslavi porazili ve třetím přípravném utkání Světlou nad Sázavou 6:1.
Čáslav je připravena. Ustála i „facku“ od Nového Bydžova


Zápas za nerozhodného stavu mířil do prodloužení, ale to v 56. minutě Sršni odvrátili. Brejk dva na jednoho zakončil Siváček ideální přihrávkou Jelínkovi, který střelou na bližší tyč rozhodl o výhře Kutné Hory 4:3.

„První třetina byla z naší strany hodně slušná. Bohužel potom jsme neproměnili dvě šance do prázdné brány. Udělal jsem do druhé třetiny nějaké změny v sestavě, čímž jsem naši hru trochu rozšteloval. Musím brát v potaz i to, že nám chyběl Jan Tvrdík a později jsem stáhl ze hry Melouna či Rudolfského. Je vždy těžší, když tito hráči nehrají, ale myslím si, že když budeme kompletní, tak to půjde," uvedl po zápase trenér kutnohorských Sršňů Stanislav Bednář a navázal: „Škoda, že nám v prvním zápase bude chybět Jan Tvrdík, který je pro mě jedním z klíčových hráčů týmu."

Zápasem s Jaroměří skončila příprava na novou sezonu. „S přípravou jsem relativně spokojený. Byly tam dobré momenty. Mohla být možná o něco delší, ale musíme být spokojení s tím, co máme za sebou," konstatoval kutnohorský kouč. Jeho tým nyní o víkendu zajíždí do Benešova. „Je to zkušené mužstvo, které v minulé sezoně bylo ve čtvrtfinále. Žabonosy tam navíc nyní prohrály v předehrávce, takže čekám těžký zápas a my do něj musíme jít s maximální bojovností," uvědomuje si Stanislav Bednář.

Kutná Hora - Jaroměř 4:3 (3:0, 0:3, 1:0)
Branky a asistence: 3. Rudolfský (Dytrych), 6. Javůrek (Dytrych), 12. Jiráň (Siváček), 56. M. Jelínek (Siváček) - 27. Kačerovský, 36. Hlavnička (Ježdík), 39. Hlavnička (Souček).
Kutná Hora: Kunášek (41. D. Jelínek) - Havelka, Švejda, Jiří Tvrdík I, Jiří Tvrdík II, Chmelař, Křeček, Červinka, Málek, M. Jelínek, Jiráň, Sádlo, Siváček, Meloun, Rudolfský, Javůrek, M. Šváb, Glaser, Fišar, Dytrych, Pešek. Trenér Stanislav Bednář.

První ročník HESU meeting se Zuzanou Hejnovou proběhl ve středu 13. září 2017 v Kutné Hoře.
Hejnové unikl v Kutné Hoře světový rekord o dvě setiny