Poté, co starosta Čáslavi, Jaromír Strnad předal čestné občanství trenérovi světové rekordmanky Jarmily Kratochvílové Miroslavu Kváčovi a olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa v hokeji Martin Procházka vhodil slavnostní buly, bylo vše připraveno na souboj třetího s čtvrtým týmem krajské soutěže mužů.

Hokejistům Čáslavi vstup do zápasu nevyšel dle představ, jelikož hned po pětašedesáti sekundách musel Krištof lovit kotouč ze své sítě, když se před brankou objevil volný Malina a prostřelil domácího brankáře. Čáslav byla blízko gólu v 7. minutě, ale Němec nejprve netrefil prázdnou branku a vzápětí Pipek tečoval pouze do břevna. V 9. minutě už ale stadion vybuchl radostí, když Němec nabral rychlost, projel středem kluziště do útočného pásma a střelou do šibenice vyrovnal na 1:1.

Další branky se diváci dočkali až ve druhé třetině, ale byli to hosté, kdo šel znovu do vedení. Dvořákova střela vypadla Krištofovi z výstroje a Šafra doklepl puk do prázdné branky - 1:2. Čáslav se poté vrhla do útoku a svého soupeře přehrávala. Snaha jí přinesla ovoce, když ve 34. minutě opět způsobem sobě vlastním vyrovnal Němec.

O osudu utkání rozhodli Čáslavští v rozmezí mezi 50. a 51. minutou, kdy dokázali skórovat dvakrát během čtyřiceti šesti sekund. Nejprve po rychlém protiútoku poslal domácí do vedení Pomichálek a chvíli po něm se v přesilovce čtyři na tři trefil od modré čáry Kůrka. Ve zbytku zápasu už si Čáslav vedení vzít nenechala a připsala si cenné vítězství 4:2.

Jiří Mlika: K vidění byl pěkný hokej

„Utkání nabídlo pěkný hokej, který se musel líbit i skvělým divákům," ocenil zaplněný stadion trenér Čáslavi Jiří Mlika a zhodnotil utkání: „Myslím si, že jsme měli sedmdesát pět procent zápasu utkání pod kontrolou. Bohužel jsme nastřelili tyčky a břevna, kdy se nám nepodařilo dát branku. Dvakrát jsme museli dotahovat, ale když jsme šli do třetí třetiny, tak jsme si řekli, že musíme jít do vedení my, což se nám podařilo."

Krajskou hokejovou soutěž nyní čeká přestávka, ale diváci nemusí smutnit. Hokejisté Čáslavi se představí na domácím ledě v přátelském utkání 29. prosince, v němž přivítají Žabonosy. Úvodní buly je naplánováno na 18.00 hodin.

HC Čáslav - HC Poděbrady 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)Branky: 9. Němec, 34. Němec (Šlejtr), 50. Pomichálek (Kůrka), 51. Kůrka (Pálek) - 2. Malina (Malínský), 27. Šafra (Dvořák). Rozhodčí: Petr Macháč. Vyloučení: 5:7, navíc Kraučku 5 + do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 700.
Čáslav: Krištof (M. Svoboda) - Kůrka, Janata, L. Svoboda, Pálek, Skalník, Šlejtr, Pomichálek, Muras, Pipek, Kapec, Šudoma, Kraučuk, Němec, Miler, Pánek, Uhlíř, Málek. Trenér Jiří Mlika.
Poděbrady: Král (57. Miler) - Malínský, Pánek, Cicvárek, Hněvsa, Pozník, Chvalovský, Buldra, Pácal, Procházka, Dvořák, Šafra, Kosinka, Ross, Malina, Velechovský. Trenér David Kubát.

Adam Procházka