V sestavě chyběl Rudolfský, Čejka a Jiří Tvrdík II., a tak trenér Stanislav Bednář doplnil soupisku juniory. Svou premiéru v soutěži dospělých si odbyl Jan Červinka a připraveni naskočit byli Josef Adam a Michal Kunášek. Soupeře ze sedmé příčky, který na svém ledě porazil vedoucí Čáslav, nechtěli Sršni podcenit, i když v Kutné Hoře vysoko prohrál.

Sršni, stejně jako domácí Spartak, začali utkání aktivně a k vidění byl atraktivní hokej. Více ze hry měli ovšem Kutnohorští, kterým se podařilo ve třinácté minutě otevřít skóre. Jan Tvrdík zavezl puk do útočného pásma a našel hůl Fišara, který střelou z první trefil horní růžek domácí brány. Domácí hráči se následně dopustili faulu a nabídli Sršňům přesilovku. Učebnicová kombinace Chmelaře, Javůrka a zakončujícího Siváčka stanovila skóre první třetiny na 0:2.

Prostřední část se opět vyznačovala aktivní hrou obou celků. Zaváhání v obrané činnosti Sršňů ve 27. minutě využil Spartak ke kontaktnímu gólu. Povzbuzení domácí chtěli dorovnat jednobrankové manko, ovšem Sršni se zkoncentrovali a dokázali soupeře přehrát. Po kombinaci v polovině utkání a nahrávkách Siváčka a Jiřího Tvrdíka I. se z mezikruží trefil přesně Javůrek. Stav 1:3 po dalších sedmi minutách změnil opět Javůrek, který skvěle naložil s nahrávkou Siváčka a navýšil vedení.

Ve třetí třetině nechtěli Sršni připustit žádnou dramatizaci vývoje. Domácí Spartak se snažil o opak, ovšem jejich snaha, i když Sršně přestříleli, vyšla naprázdno. Skóre se již do poslední sirény nezměnilo. Sršni si tedy odvážejí zaslouženě tři body a do konce základní části je čekají ještě tři zápasy.

Další utkání čeká Sršně v sobotu 25. února na kladenském ledě proti HC Hvězda Kladno.

HC Spartak Žebrák - SK Sršni Kutná Hora 1:4 (0:2,1:2,0:0)Branky a nahrávky Sršňů: Fišar (Jan Tvrdík), Siváček (Javůrek, Chmelař), Javůrek (Jiří Tvrdík, Siváček), Javůrek (Siváček).

Kutná Hora: D. Jelínek (Kunášek) – Chmelař, Křeček, Švejda, Havelka, Červinka, Marvan, Siváček, Tvrdík Jiří I., Javůrek, Málek, Jiráň, Jan Tvrdík, Sádlo, Meloun, Fišar. (Adam) Trenér Stanislav Bednář.

Hynek Macháček