V odpoledních hodinách se zde již po čtvrté uskutečnily oslavy Dne matek. "Dříve se oslavy dělaly na půdě mateřské školy, ale chtěli jsme takto kulturní dům oživit a také navyknout děti vystupovat i v cizím prostředí," sdělila Jitka Šimková z hlízovského obecního úřadu.

Na přípravu vystoupení neměly děti příliš času. "Nacvičovaly jsme jej asi deset dní. Bohužel po Vánocích je akcí a svátků hned několik, je to časově náročné," sdělila ředitelka mateřské školy Jana Maksová.

Děti mimo jiné obdarovaly své maminky dárečky v podobě papírových srdíček se svou fotografií a tulipánů vyrobených z barevných papírů. "Dárečky děti vyrobily v rámci tvořivé dílničky, která se uskutečnila den před oslavami Dne matek. Tyto dílničky probíhají vždy před každým vystoupením dětí a na starost je mají naše dvě paní učitelky - Lada Lisá a Jitka Smejkalová," řekla Jitka Šimková. V rámci těchto dílniček děti s rodiči vytvořili i výzdobu sálu - živé stromy zdobily květy z papíru a svěží zeleň do sálu dodaly i květináčky se zasázeným vzrostlým obilím, které si návštěvníci mohli odnést s sebou domů na ozdobu.

Fotografie z oslav Dne matek v Hlízově naleznete v přiložené galerii.