Po přivítání účastníků festivalu kolínským starostou Vítem Rakušanem se na pódiu vystřídaly opět mladí muzikanti ze ZUŠ Klatovy a Krnov, dospělí z Uničova a před devatenáctou hodinou jej opanovala místní Městská hudba Františka Kmocha s mnoha sólisty a náročným a ve výběru repertoáru vážným programem. Není proto divu, že kdy se do nástrojů opřeli muzikanti z krojované slovenské Drietomanky, ihned se zaplnil parket tancujícími.

První festivalový den bez vstupného nepřinesl žádné problémy.
První festivalový den bez vstupného nepřinesl žádné problémy

Hlavní hvězdou sobotního večerního programu měla být Věra Špinarová, po její náhlé smrti pořadatelé těžko sháněli adekvátní hvězdu, nakonec vsadili na slovenskou zpěvačku Janu Kirschner a její vkusný pop s přesahy do šansonu ocenilo opět zaplněné náměstí. Že se na dechové nástroje nechá hrát i jiný rytmus ukázala následující Laura a její tygři, která se zpěvačkou Lucii Bakešovou roztepala nohy návštěvníků funky, soulem, jazzem i rockem.

Definitivní programovou tečku na Karlově náměstí učinil až po jedné hodině ranní písničkář Pekař se svojí partou, k bariérám z postelí vytáhl i děti školou povinné a zahrál si s ním i kytarista spřízněných Rybiček 48 Michal Brener. V sobotu ale ožily i další alternativní scény. Zaplněná synagoga tleskala muzikálovým melodiím v podání mladých zpěváků Václava Nedbala a Jany Svobodové, muzikantům z místní základní umělecké školy, především pak jazzrocku Pavla Jakuba Ryby, zpěvačce a klavíristce Haně Robinson či kapele Květovaný kůň se zásmuckým rodákem Jardou Svobodou z kapely Trabant.

Kmochův Kolín má další vrchol za sebou.
Kmochův Kolín má další vrchol za sebou

V sále Na Zámecké vyhrávala k tanci nejen členům Klubu přátel Františka Kmocha Leškovanka a zaplněném chrámu svatého Bartoloměje v rámci Nocturna Dechový orchestr ZUŠ Přelouč. V neděli festival vyvrcholí závěrečným společným monstrkoncertem zúčastněných orchestrů.