Letošní festivalovou sezonu otevírá Minifest ve Zruči nad Sázavou, kam organizátoři z Kykolka Production sezvali známá jména z hudební branže, ale i méně známe kapely. Návštěva Minifestu přinese tak kromě atmosféry i řadu kvalitních hudebních zážitků napříč různými žánry. A koho budou moci ti, kteří v pátek 17. května za muzikou do města nad Sázavou přijedou?

„Asi největší hvězdou festiválku bude legendární kapela Tři sestry, která se představí v devadesátiminutovém vystoupení, dále ve Zručském dvoře zahraje skupina Keks z Benešova, která už hraje déle než čtvrtstoletí a vytvořila si četnou fanouškovskou základnu. Zahraje ale také ledečské kvarteto Madame Butterfly, které postupně upevňuje svou pozici na české hudební scéně. Poctivý bigbít přivezou do Zruče máničky z Continue a chybět nebudou ani vlašimské Proměny, jako poslední do programu přibyla kapelka High Five z Prahy," přiblížil jednotlivé účinkující Honza Mikulecký, řečený Kykolka, z pořádající agentury a doplnil, že začátek festivalu je naplánován na 16. hodinu.

Matadoři hudebních pódií ze Tří sester, kteří letos oslaví osmadvacet let své existence, před pár dny vydali novou studiovou desku nazvanou Líná hudba, holý neštěstí, kterou by měli pokřtít ještě v květnu na open air festivalu Džbán. Svou desku na minifestivalu ve Zruči pravděpodobně také představí a nejspíš z ní zahrají také některé skladby. „Kdyby se tak náhodou nestalo, měli by se fanoušci kapely z hlediště festiválku ozvat, protože Líná hudba, holý neštěstí," zažertoval Honza Kykolka a přiznal, že on sám se těší i na rock v podání mladé kapely Madame Butterfly z Ledče nad Sázavou, protože má slabost pro sympatické zpěvačky.

Ti, kteří by chtěli navštívit Minifest, jenž už podle názvu rozhodně nebude patřit k největším, ale rozhodně nebude nudit, mají už dnes možnost podle promotérů sehnat vstupenky v předprodeji například ve Zruči nad Sázavou, Ledči nad Sázavou, Vlašimi a Kácově.

Počet vstupenek v předprodeji je limitován, protože lístky jsou jednak levnější, a ne každý má tu možnost je v předprodeji koupit. Musí zůstat dost lístků i pro ty, kteří přijedou až v den konání festivalu do Zručského dvora," informoval druhý z promotérů Vojtěch Pohorský.