KUTNÁ HORA
Tylovo divadlo

5. října 15.00 hodin
FERDA MRAVENEC
Docela velké divadlo Litvínov. Úspěšná inscenace, ve které na vás čeká známý pracant Ferda, popleta Pytlík, nafoukaná Beruška, mamina Ploštice, hudebník Cvrček, policajt Škvor nadřízený, policajt Škvor podřízený a také roztomilý plachý Koník. Všechny tyto kladné postavy se pokusí vyvážit mrzoutský Hlemýžď a Mravkolev se svým synem Ťutínkem. Kdo si získá vaše sympatie? A přijde zatančit talentovými soutěžemi dosud neobjevená Housenka Pepina? To se dozvíte, když přijdete. Hraji: Robert Stodůlka, Petr Kozák, Zuzana Bartošová, Lenka Lavičková / Kamila Raková, Lukáš Masár, Petr Erlitz a ze záznamu Jindřich Lenc a Jana Galinová.

6. října 19.00 hodin
JISTĚ, PANE PREMÉRE
Divadlo Bez zábradlí. Vláda je v krizi a premiér Jim Hacker má problém. Je třeba zachránit před krachem zemi, Evropu, ale především svou pozici. Tajemník kabinetu Sir Humphrey Appleby má plán: Kumranistán. Našla se tam obrovská ložiska ropy a nabízejí možnost půjčky. Budou za to ale něco chtít. Má snad spása nakonec ztroskotat na neslušném návrhu ministra zahraničí Kumranistánu? Podaří se Jimu Hackerovi a jeho týmu vyřešit pochybnou situaci a vyhnout se kolapsu? Hrají: Karel Heřmánek, Dana Morávková, Josef Carda, Karel Heřmánek ml., Petr Pospíchal a Stanislav Zindulka.

7. října 19.00 hodin
TRAVESTI SCREAMERS
Nový zábavný pořad travesti skupiny Screamers.

8. října 19.00 hodin
4TET – KONCERT VOKÁLNÍHO SESKUPENÍ
Již 11 let udivuje diváky svými neuvěřitelnými pěveckými, ale i hereckými výkony a nápady VOKÁLNÍ SESKUPENÍ 4TET – Jiří Korn, Jiří Škorpík, Dušan Kollár, David Uličník. Gentlemani v cylindrech opět připravili originální podívanou ve III verzi programu, která měla premiéru na podzim 2012. Umělecky plnohodnotný, precizní a přitom osobitý projev tohoto vokálního seskupení se snoubí s již pověstnou dokonalostí a profesionalitou Jiřího Korna. Úžasné vokální výkony, nepřehlédnutelný design kostýmů Marie Markové a Jana Boušky, překvapivě originální pojetí aranžmá a neotřelé harmonie Jiřího Škorpíka i temperamentní herecké a „taneční" výkony všech aktérů na jevišti. To vše rozhodně nenechá nikoho chladným a odměnou jsou jim vždy vyprodané koncerty s neopakovatelnou atmosférou. Není tedy divu, že vystoupení 4TETu bývají vyvrcholením jak prestižních akcí, tak i společenských událostí.

15. října 19.00 hodin
IRSKÁ TANEČNÍ SHOW – LOVE IN FLAMES
Taneční soubor Merlin. Po třech úspěšných tanečních představeních Mystery Of Dance, Celtic Energy a Fantasy Of Dance, které se hrály po celé České republice, přináší známý taneční soubor MERLIN další představení. Irskou taneční show Love in Flames – Láska v plamenech. Merlin se svým zaměřením na irské tance řadí k nejprestižnějším a nejúspěšnějším tanečním souborům ve střední Evropě. Z jejich vystoupení je cítit obrovskou pozitivní energii a to, že tanečníci si pohyb na jevišti a kontakt s divákem užívají. Dynamická taneční show nadchne milovníky tance bez rozdílu věku, ale nejenom je… Současný příběh, ve kterém něžná láska čelí nástrahám moderního světa se odehrává v kulisách podmanivě krásné původní irské hudby. Jak to už v pohádkách bývá, láska a dobro zvítězí a zlo je po právu potrestáno. Charakteristický hudební rytmus, dechberoucí taneční virtuozita tanečníků a sehraného kvalitního souboru, rafinovaná práce nohou a strhující irský step, to vše je plné pozitivní energie, emocí a radosti ze života – tedy ingrediencí, které v dnešní uspěchané době všichni vyhledáváme. Atmosféru programu působivě zvýrazňují kostýmové převleky a velkolepý světelný dizajn, které efektně dotvářejí dokonalý umělecký zážitek z představení.

20. října 19.00 hodin
TANČÍRNA
Divadlo Radka Brzobohatého, Praha. Taneční kavárna – místo, kde se potkávají lidé různého věku i charakteru, aby zapomněli na starosti každodenního života. Z osamělých duší se stávají páry, z lidí, včera si ještě cizích, partneři nebo milenci. Kolem se řítí dějiny, píše se historie našeho národa, jen v tančírně osamělí tanečníci zůstávají v každé době pořád stejní – se svou touhou, nesmělostí i nesplněným snem. Hrají: Karel Hábl, Jan Révai, Petr Vágner / Ondřej Brzobohatý, Petr Oliva, Michal Roneš, Antonín Hardt, Miroslav Hrabě, Hana
Gregorová.

ČÁSLAV
Dusíkovo divadlo

7. října 19.00 hodin
Pan Halpern a pan Johnson
Anglická tragikomedie. U hrobu paní Florence se setkají dva staří muži, pan Halpern a pan Johnson. Prozrazovat více by byla škoda. Přijďte se podívat. Hra měla světovou premiéru v Londýně a svou poslední roli v životě si v ní zahrál Sir Laurence Olivier. V současnosti hru uvádí s velkým úspěchem divadla v USA, Francii a v Německu. Divadlo Ungelt ji letos na jaře uvedlo v české premiéře. Hrají: František Němec a Petr Kostka.

14. října 19.00 hodin
The Backwards – Beatles revival
Absolutní světová Beatles revivalová špička – kapela se představí s novým koncertním programem, který mapuje celé období tvorby legendárních Beatles. Kromě známých a osvědčených hitů z raného období „Beatlemánie" kapela ve 2. části zahraje skladby z alb Rubber Soul a Revolver. Ve 3. části diváci uslyší hity z alb Sgt. Pepper´s a Magical Mystery Tour a nakonec písně z období „Abbey Road" (Let It Be, Hey Jude, Something, Here Comes The Sun, Ob-la-di Ob-la-da, atd.). Kapela se představí i v barevných uniformách a nových stylových kostýmech.

15. října 18.00 hodin
Japonsko a Korea
Obrázky, videa a povídání z jedné netradiční svatební „cyklocesty" z japonského Sappora do korejského Soulu, během níž Monika a Jiří najeli 5044 km. Jejich přechodným domovem se stal stan a to dokonce i v Tokiu! Hrají: Monika a Jiří Vackovi.

16. , 17., 18. října 18.00 hodin
Módní přehlídka
Spojení módy a tance v příjemném prostředí Nové scény Dusíkova divadla. Kolekci podzim-zima 2014 značky EDDE předvedou tradičně dívky z tanečně modelingové skupiny Performance Petry Smutné.

19. října 15.00 hodin
Rákosníček a jeho rybník
Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, je rybníček Brčálník. Na první pohled vám může připadat docela obyčejný, ale už na ten druhý zjistíte, že se v něm dějí podivuhodné věci. Bydlí tam totiž Rákosníček. Roztomilý zelený skřítek sršící nápady. Vyražte s námi do jeho světa plného hravosti, humoru a písniček, vyražte s námi za Rákosníčkem.

22. října 19.00 hodin
Když kočky nejsou doma
Divadelní komedie o tom, co všechno se může stát, když dvě sestry nenadále odjedou na společnou dovolenou a jejich muži zůstanou v Londýně bez dozoru. Pokus o celkem nevinný zálet se dvěma švagrům změní v nečekané dobrodružství plné napětí, humoru a překvapivých zvratů ohrožujících celou jejich další existenci. Od října 2005 uváděno v Divadle U Hasičů v Praze. Hrají: Lukáš Vaculík a Roman Štolpa nebo Robert Stodůlka, Hana Sršňová, Jana Galinová.