Vlastní výstava prací žáků, které vznikly pod vedením Renaty Janouškové, bude trvat až do 10. června 2017. Prodejní výstavu pořádá Základní umělecká škola ve spolupráci s Městským muzeem a knihovnou Čáslav, výtěžek z prodeje bude věnován nadaci Dobrý anděl.

Sokolovna v Červených Janovicích.
Sokolové chtějí opravit svá sídla, chybí jim ale peníze

Renata Janoušková akci zahájila slovy: „Vítám vás na vernisáži výstavy a zároveň děkuji všem, kteří se podíleli na její organizaci. Největší poděkování patří dětem, jejichž práce si zde můžete koupit.“ A dále pokračovala: „V loňském roce se pro nadaci Dobrý anděl vybralo čtrnáct tisíc tři sta korun, doufám, že letošní výstava bude mít podobný úspěch!“

Výstava výtvarného oboru je prodejní a výtěžek bude věnován nadaci Dobrý anděl, jehož cílem je, aby rodiny nemocných dostávaly pravidelnou měsíční finanční pomoc. Tímto způsobem umožňuje tisícům nemocných navýšit měsíční příjem a to hlavně rodinám s dětmi, které přivedla těžká nemoc do finanční tísně. Děti ze Základní umělecké školy Jana Ladislava Dusíka v Čáslavi tak pomohou nemocným prožít důstojný a plnohodnotný život. Patří jim za to velké poděkování!

Vladimír Havlíček

Kickboxer Sebastien Macháček získal stříbro na Světovém poháru v Maďarsku.
Macháček: Druhé místo ze Světového poháru je pro mě nejcennější