krátce po 7:00 hodině: Na skládce začíná hořet

9:30 hodin: Ještě není požár lokalizovaný. Zasahuje dohromady 10 jednotek hasičů, dobrovolných i profesionálních. „Je tam sedm dobrovolných jednotek a tři profesionální včetně hasičů z Kutné Hory a Čáslavi," uvedla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

9:45 hodin: na místě je tajemník města Čáslav, zástupci odboru životního prostředí MÚ Čáslav a ředitel firmy AVE CZ, která skládku provozuje

9:50 hodin: Není vyhlášen žádný krizový stav pro obyvatele nedalekých obcí.  Podle mluvčí hasičů Vladimíry Kerekové Hoří na 60 metrech čtverečních.

9:59 hodin: Kouř z požáru je viditelný do daleka. Řidiči u silnic i zastavují, aby si jej mohli  vyfotografovat na své mobilní telefony. Na facebookových skupinách pro Kutnohorsko se objevují stále další fotografie požáru.

10:01 hodin: "Jen jsem projížděl a začaly mě štípat a slzet oči," říká jeden ze svědků.

10:15 hodin: "Majitel skládky má zpracovaná bezpečnostní opatření. Podle nich bude postupovat. Veškeré případné dopady a škody bude řešit majitel skládky. Města se to nedotkne," říká místostarosta Čáslavi Vítězslav Málek. 

10:19 hodin: Odborníci na místě požáru vyhodnocují situaci z hlediska životního prostředí. První závěry budou nejdříve po dvanácté hodině.  

10:30 hodin: Kouř je vidět z celého okolí. Spatřují ho jak řidiči, kteří jedou z Kutné Hory přes Karlov na Církvice, tak řidiči, kteří jedou na Čáslav přes Perštejnec. Kouř je na obzoru patrný i od Miskovic. Ze silnice směrem od Kalabousku na Čáslav jsou vidět i plameny.

10:35 hodin: O situaci je informován Odbor životního prostředí v Kutné Hoře

10:45 hodin: Na okraji města Čáslav je patrný slabší kouřový opar. Na kruháku "Ostrý roh" již není.

10:50 hodin: Močovičtí hasiči nabírají vodu u nádrže na kraji Čáslavi.

10:54 hodin: Požár sleduje několik lidí z vozidel u silnice na Kalabousku. 

11:35 hodin: Požár je lokalizovaný. ,,Jednotky provádějí dohašování požáru," řekla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. 

11:40 hodin: Na místě zasahují i pracovníci z Chemické laboratoře Kamenice. Ti spolu se zástupci odboru životního prostřední provádějí výzkum dopadu požáru na životní prostředí. Na výsledky se ještě čeká.

11:43 hodin: Do hodiny by mohl být oheň zcela zlikvidován," odhaduje mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

12:54 hodin: Požár je uhašen. Hasiči na místě provádí z důvodů bezpečnosti zahrnování ohořelého prostranství.

13:05 hodin: Hasiči budou prostranství skládky ještě po dva dny monitorovat, aby nedošlo k prohoření do spodních vrstev skládky.

13:10 hodin: Speciální měřící vůz, který je na místě přítomen, nezjistil únik žádných škodlivých látek do ovzduší.

13:15 hodin: Zdrojem požáru byla pravděpodobně nějaká horká část, která byla ukryta v komunálním odpadu.