K neštětí došlo kolem půl čtvrté v noci. Třiačtyřicetiletý řidič vozidla Hyundai jel ve směru od Čáslavi. Na konci Horních Bučic ale z dosud nezjištěných příčin vyjel ze silnice a narazil do značky. „Následně sjel do silničního příkopu a narazil do zdejšího betonového mostku," uvedla mluvčí Kutnohorské policie Vendulka Marečková.

K nehodě byly vyslány posádky rychlé lékařské pomoci a rychlé zdravotnické pomoci z Čáslavi a také vrtulník pražské letecké záchranné služby. Když pak záchranáři na místě nehody zjistili, o jak těžkou nehodu se jedná, zavolali na pomoc i kolegy z Kutné Hory. „Řidiče s pohmožděnou pánví a spolujezdkyni, která měla nárazem zhmožděná záda, záchranáři ošetřili a poté oba transportovali do kolínské nemocnice," řekla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Vrtulník následně odletěl do pražské nemocnice s jedním s dětí, které utrpělo poranění horní končetiny a zhmoždění zad. „U druhé nezletilé osoby započali záchranáři s oživovacími pokusy. Ty ale i přes veškeré úsilí nebyly úspěšné. Dítě na místě podlehlo svým zraněním," dodala Effenbergerová.

Příčiny nehody a míra zavinění jsou nyní předmětem policejního šetření.