„Všechny zápasy v nejvyšší české soutěži jsou těžké. Nicméně když jsem viděl, že soupeř přijel pouze s šesti hráči do pole, tak jsem věděl, že je jen otázkou času, kdy nastřílíme góly a vyhrajeme," uvedl pivot Benaga Zruč nad Sázavou André Galvao po utkání s Českou Lípou, které jeho tým vyhrál vysoko 12:2. On sám přispěl čtyřmi góly: „Mým úkolem v Benagu je, abych góly střílel, nebo na ně přihrával, takže jsem do zápasu šel s tím, že chci nějaký ten gól vstřelit a čím víc jich bude, tím lépe."

V zápase s českolipskými Démony fungovala spolupráce mezi André Galvaem (4 góly, 1 asistence) a Marcelem (1 gól, 7 asistencí). „Samozřejmě hrát s takto kvalitním hráčem je výborné. Ale v týmu jsou všichni hráči na vysoké úrovni. Tentokrát se dařilo spolupracovat nám dvěma, ale v předchozích zápasech mi připravili góly jiní," konstatoval střelec Benaga.

Očekával André Galvao, že se mu bude takto střelecky dařit? „Přišel jsem do Čech, abych se zlepšil a zvedl kvalitu, a to jak svou, tak týmovou. Ale to, že bych předpokládal, že se mi bude střelecky takto dařit, s tím jsem nepočítal. Ale jsem za to rád," přiznal André Galvao.

S třinácti góly je třiadvacetiletý pivot nejlepším střelcem Chance futsalové ligy. „Určitě bych chtěl být nejlepším střelcem i na konci soutěže. Minulou sezonu získal toto individuální ocenění můj spoluhráč Azem Brahimi, tak doufám, že se mi ho podaří překonat a nastřílet ještě více branek, než dal on," řekl s úsměvem André Galvao.

Benago čeká nyní souboj s Vysokým Mýtem. „Bude to další těžké utkání. Je to soupeř, který hraje hodně silou. Sledovali jsme v televizi jejich utkání s Rádiem Krokodýl Brno. Musíme se na ně pořádně připravit, abychom zápas zvládli," dodal na závěr portugalský futsalista ve službách Benaga.

Adam Procházka