Mistrovství republiky v Táboře hodnotila Aneta Morysková se smíšenými pocity: „Co se týká umístění, tak to byl úspěch. Nebo spíše standard. Ale když se podívám na výkon, tak to byla hrůza." Proč si to kutnohorská závodnice myslí? „Závod byl pro mě utrápený už od začátku. Všechny výšky jsem šla až na třetí pokus. Čtyři třicet jsem nedala. Při prvním pokusu na této výšce jsem dala špatně nohu do odrazu a trochu mě píchlo v kotníku. Nevím, zda to tím bylo trochu ovlivněné. Začala jsem znovu skákat až ve středu na pražské tyčce."

Na Pražské tyčce skončila Morysková na 5. místě s výkonem 427 centimetrů. „Šlo o můj venkovní rekord," pochlubila se a pokračovala: „Zkoušela jsem čtyři metry čtyřicet, což by byl limit na mistrovství Evropy, ale úplně lehce jsem to shodila. Jinak byl závod vydařený, panovaly tam skvělé podmínky. Moc se mi to líbilo. Mistrovství Evropy ještě zkusím atakovat v rakouském Linzu."

A co plánuje Morysková dál? „Další část sezony jsme ještě neřešili. Vše se bude odvíjet od kvalifikace na mistrovství Evropy," odpověděla a vrátila se k hodnocení halové sezóny: „Hala byla celkově špatná. Šla jsem jen tři závody včetně mistrovství republiky. Měla jsem nějakou virózu a před republikovým závodem jsem měla čtyřicítky teploty."

Na jaře však mladá atletka dobře potrénovala. „Venkovní příprava byla luxusní. Čtrnáct dní jsme byli na soustředění v Itálii. Pak dva týdny doma a opět čtrnáct dní v Itálii. Skákání bylo skvělé, natrénováno je. Už je to jen v hlavě. V tréninku mám na 400 centimetrů. Jde opravdu jen hlavu. Tělo funguje," dodal Morysková.