Sotva utkání začalo, už vedlo Benago 1:0, když Marcelo uvolnil Brahimiho, jehož střelu srazil do branky hostující Holý. Vedení vydrželo Benagu ale pouze krátce, když hned ve 4. minutě Plzeň využila chyby domácích a po rychlém protiútoku poslal míč do branky Abrhám - 1:1. Hned po rozehrávce mohl vrátit Benagu vedení André Galvao, ale brankáře Kubíčka tentokrát nepřekonal.

Gólem neskončil ani pokus Marcela Rodka, který se snažil do branky nasměrovat Brahimi, a tak se druhé branky dočkalo Benago až v 11. minutě, kdy nová akvizice zručského klubu Kovács našel na vrchu pokutového území Lea, který přehodil Kubíčka a poslal svůj tým do vedení 2:1.

O tři minuty později se míč dostal k André Galvaovi, který jej udržel na svých sálovkách i proti dvěma soupeřům a následně ho přenechal Diegovi, který ranou pod horní tyč zvýšil na rozdíl dvou branek. Plzeň se však dostala brzy zpět na dostřel, když zkraje 16. minuty proměnil pokutový kop Abrham. Na konci téže minuty dostali svěřenci trenéra Beniho Simitči možnost desetimetrového kopu po šestém faulu Plzně, ale Kovács si na hostujícího brankáře nepřišel. Přesto se ještě do konce poločasu skóre měnilo, a to když půl minuty před přestávkou prošla do branky střela Lea.

Druhý poločas se po dohodě trenérů nehrál na tradičních dvacet minut, ale hráči dostali ještě pět minut navíc. Stejně, jak zahájilo Benago první poločas, tak vstoupilo i do druhého, jen s tím rozdílem, že Brahimiho pokus skončil tentokrát jen na tyči. Ve 27. minutě byl blízko hattricku hostující Abrhám, který se dostal do zakončení po signálu Plzně, ale Daniel jeho střelu vyrazil nohou pryč od své svatyně.

Domácí brankář byl hlavním hrdinou i o minutu později, ale tentokrát v opačném duchu, když při svém vyběhnutí nedosáhl na míč a z ničeho nic stál Hibler sám před odkrytou brankou, v níž byl jen Kovács, který však dokázal na brankové čáře zastavit střelu hostujícího hráče, tudíž Danielovo zaváhání nemělo žádné následky. Ve 32. minutě se ukázal brankář Landrgott, který nejprve vyrazil střelu Brahimiho, následně mu pomohlo štěstí, když Hochman trefil tyč, od níž se míč odrazil ke Kovácsovi, který ale netrefil branku.

Už to vypadalo, že druhý poločas bude poločasem bezbrankovým, ale ve 42. minutě si Diego narazil s André Galvaem a dokázal následně prostřelit i Landrgotta. V poslední minutě zápasu pak ještě Kovács trefil z trestného kopu tyč. Benago tak nakonec porazilo Interobal Plzeň 5:2.

Beniho Simitči těší adaptace posil

„S týmem jsem se de facto pozdravil před vstupem do haly a šlo se na věc," uvedl na úvod hodnocení trenér Benaga Beni Simitči, který se vrátil z úspěšného tažení předkolem UEFA futsal cupu, v němž vedl kosovské mužstvo Feniks, se kterým postoupil do hlavní fáze této soutěže.

„Hráče znám z minulé sezony a ty, které jsem vybral jako nové, tak znám také, tudíž vím, co od nich mohu očekávat. Jediné, co jsem hráčům před zápasem řekl, bylo, že nejde o nic a že chci, aby k zápasu přistoupili s nasazením, ale i s opatrností," konstatoval kouč Benaga.

„Určitě jsme chtěli vyhrát, protože přátelské zápasy nechceme brát na lehkou váhu. Hráči si podle mého názoru utkání užili, navíc když jsme ještě druhý poločas protáhli o pět minut," podotkl Simitči a navázal: „My jsme si vytvořili několik dobrých šancí. Soupeř moc tutovek, kromě svých gólů neměl, maximálně jednu, dvě."

Do mužstva Benaga se pomalu začínají zapracovávat nově příchozí hráči. „Je znát, že Kovács už se sehrává se svými spoluhráči, jelikož ukázal několik dobrých a krásných přihrávek. Navíc během léta zapracoval na fyzické kondici tak, jak jsme se domluvili a vypadá velice dobře. Také Leo ukázal, po svém návratu, že má futsal neustále v nohách. Co se týče brankáře Daniela, tak toho bych nějak hodnotit nechtěl, protože moc práce dnes neměl. Nicméně to, proč jsem ho do Benaga přivedl, tedy aby byl prakticky pátým hráčem na palubovce, to několikrát ukázal," zhodnotil výkon posil Beni Simitči a pokračoval: „Všichni odvedli dobrou práci. Na čtveřici hráčů, která se mnou byla v Kosovu, bylo znát, že je na tom o něco lépe fyzicky, protože dostali více zabrat, než hráči, kteří trénovali tady. Zbytek týmu, spíše zahraniční hráči, na sobě bude muset po fyzické stránce ještě zapracovat."

Co mužstvo absolvuje v závěru přípravy? „Hráče čeká ještě dřina ve fit centru, kde budou pracovat na své kondici a samozřejmě také nácvik a pilování taktických věcí. Chceme zapracovat na nových taktických variantách a následně vstoupit úspěšně do ligy vítězstvím v Třinci."

Petr Kučera: Trápí nás disciplína

„Prohráli jsme, takže nemohu být moc spokojený. Hráli jsme ale proti velmi těžkému soupeři a čekali jsme, že to nebude lehké utkání," přiznal trenér plzeňského Interobalu Petr Kučera a navázal: „Zkoušeli jsme nový systém obrany a v prvním poločase nám to moc nešlo. Postupem času se naše hra ale lepšila a nebyla úplně špatná. To dokládá i fakt, že druhý poločas skončil pouze jedna-nula pro Benago. Na výkonu z druhé půle bychom mohli stavět."

Kvalitní prověrku částečně pokazila disciplína. „Vadí mi, že máme problémy s disciplínou a závěr zápasu nebyl z naší strany, co se disciplíny a chování na palubovce týká, ideální," zdůraznil rozzlobený trenér Kučera a konstatoval: „Jinak byl zápas dobrá prověrka, a to jak pro nás, tak pro Benago. Chtěli jsme hrát s kvalitním soupeřem, což Benago bezpochyby je. Výsledek pro nás není krutý, ale mohl být i o něco příznivější.

V Plzni budou mít ještě napilno. „Máme před sebou hodně práce. Musíme zapracovat ještě na již zmiňované obraně, ale také budeme pracovat na power play, kterou jsme se ještě nezabývali a také chceme natrénovat výhozy brankářů," shrnul plán zbytku přípravy trenér Plzně a prozradil, jaké ambice v Plzni mají: „Chtěli bychom vylepšit šesté místo z minulé sezony. Pokud se nám to podaří, tak budeme spokojení."

Benago Zruč nad Sázavou - Interobal Plzeň 5:2 (4:2)Branky a nahrávky: 1. Brahimi (Marcelo), 11. Leo (Kovács), 14. Diego (André Galvao), 20. Leo (André Galvao), 42. Diego (André Galvao) - 4. Abrham (Stejskal), 16. pok. kop Abrham.

Benago Zruč nad Sázavou: Daniel, Pytloun, Marcelo, Rodek, Brahimi, Belej, Kovacs, Leo, Diego, Andre, Hochman. Trenér Beni Simitči.

Interobal Plzeň: Kubíček, Landrgott Holý, Mižár, Abrham, Stejskal, Forman, Mariánus, Vnuk, Koc, Kasýk, Hudaček, Šíša, Hibler. Trenér Petr Kučera.

Adam Procházka