Hradec Králové začal na půdě favorita zápasu nebojácně a už ve 2. minutě vedl, kdy Friedl poslal do úniku Pavla Drozda a ten chladnokrevně zavěsil – 0:1. Benago však vyrovnalo hned po rozehrávce. Marcelovu přihrávku „zametl" za Menšlova záda Rodek – 1:1. V 7. minutě se Zruč dostala do vedení, když nastřelený balon Diega dorazil do brány domácí kapitán A. Simitči – 2:1. Po zbytek první půle měli domácí převahu, ale chyběla jim lepší koncovka či předfinální fáze. Hosty držel Menšl a několikrát založil i nebezpečný protiútok, který však vyrovnáním neskončil.

To neplatilo o začátku druhé půle. Friedl našel Pavla Drozda a ten svým druhým gólem v zápase vyrovnal na 2:2. Hosté byli zaskočeni a málem inkasovali potřetí. Po zákroku Marcela na Pavla Drozda šel sám na gólmana Cristiana David Drozd, ale na domácího brankáře nevyzrál. Ve 29. minutě Hradec zariskoval na posledním hráči, Leonardo získal míč a Diego jeho krkolomnou pozici zakončil do odkryté brány. Domácí znovu vedli – 3:2. O dvě minuty déle mohlo být na domácí straně veseleji, ale šanci Leonarda vytáhl brankář Menšl na tyč. Zruč to však nemuselo mrzet. Brahimi znovu ukořistil balon a skvělou patičkou těsně před Menšlem vybídl ke skórování do prázdné brány Galvaa – 4:2.

V posledních minutách hry zkusilo Benago hru bez brankáře a ve 35. minutě zápas definitivně rozhodl. Leonardo našel na středu volného Rodka, který propálil vše před sebou – 5:2. I Hradec Králové zkusil power play, ale vše vyústilo gólem zručského Marcela do prázdné hradecké brány – 6:2.

Simitči: Nechci lámat soupeře při power play

Třicet minut držel Hradec Králové s Benagem vyrovnaný krok. „Hradec držel vyrovnaný výsledek díky nám. Nehráli jsme tak, jak jsem si představoval," zlobil se trenér Benaga Beni Simitči a pokračoval: „Už dopředu jsme věděli, že budou hrát urputně zezadu. Místo, abychom zrychlili přihrávky, tak jsme hráli pomalu a soupeři jsme vše usnadnili. O přestávce jsem klukům říkal, abychom vše zrychlili, a než jsme se do toho dostali, tak uteklo dalších šest minut."

Trenér svým svěřencům vyčítal i neproměňování šancí: „Za stavu jedna-jedna jsme měli čtyři tutovky, ale nedáme je. Tyhle věci nás pak zbytečně trápí. Získali jsme povinné vítězství, ale opět nejsem spokojený. Nemám dobrý pocit. Museli jsme si za stavu čtyři-dva pomáhat hrou bez brankáře. Power play hraji nerad, protože ji beru tak, že je vždycky hraná z nouze. Viděl jsem, že musíme soupeře zlomit. To se při power play stalo, ale my ho musím dokázat zlomit při normální hře čtyři na čtyři."

Vynikající výkon však podal hradecký brankář Karel Menšl. „Brankář soupeře měl být největší slabina. Říkal jsem klukům, že je starší, ať na něj střílí po zemi, tak mu naopak vše dávali kolem pasu. Menšl má navíc zkušenosti, dlouhé ruce a nohy, takže to pochytal," dodal Simitči.

Škoda neproměněných šancí, litoval Rajnoch

Hradecký trenér Daniel Rajnoch své svěřence po utkání pochválil: „Panuje u nás spokojenost s předvedeným výkonem a s tím, že kluci dodržovali taktiku. Výsledek je strašně krutý. Měli jsme dost šancí na to, abychom šli do vedení. Třeba za stavu dva-dva jsme šli sami na brankáře. Měli jsme i další šance a domácím jsme zápas hodně znepříjemnili. Kluci si opět dokázali, že se dá hrát každým. Hodně jsme přispěli ke kvalitě utkání. Nakonec rozhodla větší kvalita domácích hráčů a naše herně-taktická nevyzrálost. Opět jsme se nevyvarovali hloupých chyb, z nichž jsme dostali třetí a čtvrtý gól. Pak už to pro nás bylo hodně těžké. Nicméně klobouk dolů před kluky."

Obě branky hostí vstřelil Pavel Drozd a vzadu držel gólman Menšl. „Myslím si, že všichni zaslouží uznání, ale když se budeme bavit konkrétně, tak můžeme vyzdvihnout Karla Menšla nebo bratry Drozdy. Hráli skvěle," uznal Rajnoch a dodal: „Škoda, že nedávají více branek. Šancí měli dost. Benagu gratuluji k vítězství, my jsme stále na začátku a můžeme se jen zlepšovat."

FC Benago Zruč n. S. – Mados MT Hradec Králové 6:2 (2:1)Branky a nahrávky: 2. Rodek (Marcelo), 7. A. Simitči (Diego), 29. Diego (Leonardo), 31. Galvao (Brahimi), 35. Rodek (Leonardo), 38. Marcelo – 2. P. Drozd (Friedl), 21. P. Drozd (D. Drozd). Rozhodčí: Šmid, Lasch. ŽK: Marcelo - Fidra. Diváci: 100.

Benago Zruč: Cristiano (Bezstarosti, Pytloun) – Rodek, Marcelo, Galvao, Leonardo - A. Simitči, Brahimi, Diego, Dvořák, Hochman. Trenér Beni Simitči.

Hradec Králové: Menšl (Tošovský) – Jelínek, P. Drozd, D. Drozd, Friedl – Brychta, Klír, Hloušek, Fidra. Trenér Daniel Rajnoch.