Stejně jako v prvním zápase, i tentokrát se jako první prosadilo Benago, a to hned v první minutě zápasu, když Ton neudržel střelu Beleje a Neto doslova protlačil míč za brankovou čáru. Chrudim se poté usadila na útočné polovině a usilovala o vyrovnání. Blízko byl v 5. minutě Rešetár, kterého ale Cristiano vychytal. V 10. minutě dokonce Rodrigo dostal míč do sítě, ale celé situaci předcházel aut, a tak gól nemohl být uznán.

I přes snahu a územní převahu Chrudimi přidalo další gól Benago. Rodek po rozehraném autu obešel obránce, vystřelil a jeho pokus Ton vyrazil jen před dobíhajícího Brahimiho, který už neměl sebemenší problém zvýšit náskok svého týmu. V 17. minutě navíc Belej vyrazil do protiútoku, narazil si s Kristenem a ve skluzu dostal míč do sítě Chrudimi potřetí.

Závěr první půle ale patřil Chrudimi. Nejprve trefil Felipe tyč, vzápetí Sidnei po autu Dentinha snížil na 1:3 a ani to nemuselo být vše, jelikož v poslední minutě vytáhl Cristiano střelu Sidneiho na tyč.

Druhý poločas přinesl dva góly a oba padly do domácí branky. Chrudim využila hru bez brankáře a nejprve Roman Mareš a po něm Max zápas vyrovnali. Za stavu 3:3 tak dospělo utkání do prodloužení, ve kterém se začaly dít věci. Hned ve třicáté deváté sekundě se trefil z trestného kopu Kovács a Chrudim šla poprvé do vedení. O minutu později dokázalo Benago vyrovnat, když Neto našel před brankou Beleje a stav byl 4:4.

O půl minuty později však Rodrigo využil ideální rozehrávky Dentinha a vrátil hostujícímu celku vedení. V druhé polovině prodloužení navíc Felipe zúročil přihrávku Koudelky a Chrudim zvýšila svůj náskok. Na Felipeho branku zareagoval znovu Belej, ale zkraje poslední minuty prodloužení špatně odhadl dráhu míče Neto a propustil střelu Rodriga do prázdné brány, což prakticky zápas rozhodlo. 

Vzápětí se do prázdné brány trefil ještě Felipe a poslední slovo měl po šestém faulu Benaga z penalty Kovács, který upravil na konečných 9:5 pro Chrudim. Této situaci navíc předcházel faul Neta, který viděl druhou žlutou, a následně také červenou kartu. Chrudim bude v neděli na domácí palubovce usilovat o vítězství, které jí může zajistit dvanáctý mistrovský titul.

Trenéři se shodli, rozhodla šíře kádru

„Panuje obrovské zklamání, jelikož jsme dokázali podruhé v domácím zápase Chrudim přehrávat. Ukázali jsme, že máme kvalitu, ale bohužel se projevilo to, že máme hodně úzký kádr," přiznal po utkání trenér Benaga Beni Simitči a pokračoval v hodnocení druhého finále: „V prodloužení už šlo jen o to, kdy se projeví na našich hráčích únava a s ní spojená dekoncentrace. Vše se projevilo nejvíce za stavu čtyři-čtyři, kdy jsme chybovali při bránění rozehrávky soupeře a zbytečně inkasovali."

„Doplatili jsme na úzký kádr a na své chyby, které plynuly z únavy. Za klíčový moment bych viděl i gól,který jsme inkasovali v závěru prvního poločasu, který byl také zbytečný," hlesl trenér Benaga, ale dodal: „Na druhou stranu nemohu hráčům nic vytknout, jelikož ze sebe vydali maximum. Nikdo se neflákal, všichni běhali a bojovali, ale bohužel jsme prohráli."

Beni Simitči byl zklamaný z vyloučení Neta: „Hráč jeho kvalit by si toto neměl dovolit, navíc za stavu, kdy prohráváte o více branek a zbývá pár sekund do konce. Těšil jsem se, že v neděli ve třetím zápase budeme kompletní, ale pro změnu nám bude chybět Neto."

Chrudim je blízko dalšímu titulu. „Začátek zápasu byl z naší strany hodně špatný, když jsme neproměnili dvě šance a rázem jsme prohrávali nula-jedna my. Benagu následně v první půli proměnilo vše, do čeho koplo, ale nám se v koncovce nedařilo," uvedl po zápase trenér Chrudimi Tomáš Meller a navázal: „Nakonec podle mě ale rozhodla naše dobrá fyzická kondice a také, že jsme začali proměňovat své šance."

Nedělní duel může ovlivnit fyzická kondice. „Snazší utkání to rozhodně nebude, ale myslím si, že soupeř bude nejen psychicky, ale také fyzicky dole. Přeci jen, dnes odehráli zápas v sedmi lidech, zatímco my jsme použili všech dvanáct hráčů. I proto musíme v neděli Benago porazit," uzavřel Tomáš Meller.

Benago Zruč nad Sázavou - ERA-PACK Chrudim 5:9 po prodl. (3:1, 0:2 - 1:2, 1:4)Branky a nahrávky: 1. Neto (Belej), 14. Brahimi (Rodek), 17. Belej (Kristen), 42. Belej (Neto), 49. Belej (André Galvao) - 19. Sindei (Dentinho), 26. R. Mareš (Dentinho), 33. Max (M. Mareš), 41. Kovács, 43. Rodrigo (Dentinho), 47. Felipe (Koudelka), 50. Rodrigo, 50. Felipe, 50. pok. kop Kovács. Rozhodčí: Tomáš Slanina, Zdeněk Petr. ŽK: Neto - Felipe. ČK: 50. Neto (Benago). Diváci: 360.
Benago: Cristiano (Bezstarosti, Pytloun) - Brahimi, Rodek, Belej, Neto, A. Simitči, Diego, Hochman, Andre Galvao, Kristen. Trenér Beni Simitči.
ERA-PACK: Ton (Žďánský) - Záruba, R. Mareš, M. Mareš, Max, Koudelka, Dentinho, Sidnei, Kovács, Rodrigo, Rešetár, Slováček, Felipe. Trenér Tomáš Meller.

Adam Procházka