SKP Olympia Kutná Hora – FbK Olymp Praha B 4:5 (2:1, 1:2, 1:2)

Ve velmi ospalém začátku z obou stran se gólově dařilo Kutnohorským, kteří po brankách Duse a Rejny šli do dvoubrankového vedení. V závěru první třetiny si ovšem nepohlídali standardní situaci a bylo sníženo. V úvodu druhé části byli krátce po sobě vyloučeni tři hráči Olympie a ta hrála bezmála tři a půl minuty ve třech. Zde se podařilo soupeři vyrovnat. Zanedlouho však našel Netolický Blahníka a Kutná Hora opět vedla. O náskok přišla posléze, když bylo proti ní písknuto trestné střílení, které Olymp proměnil. Zkraje třetí třetiny si Olympia vybrala slabší chvilku a soupeř nejprve otočil vývoj skóre po nepokrytí rychlého útoku a poté potrestal Duškovo vyloučení. Po oddychovém čase a promíchání sestavou se Kutná Hora vrhla za vyrovnáním. V přesilové hře si vynutil Oliva trestné střílení, které suverénně využil Dus. Po přitlačení soupeře k jeho brance se lepila na hokejky Olympie smůla, dvakrát zvonilo břevno, a soupeř tak už jednobrankový náskok udržel. Nepomohla ani hra v šesti bez brankáře.

Branky a nahrávky K. Hory: 2. Dus (Rejna), 4. Rejna (Jaroš), 21. Blahník (Netolický), 31. Dus – nájezd.

IBK Kubánský Klan – SKP Olympia Kutná Hora 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Proti prvnímu v průběžné tabulce hrála Kutná Hora ze zajištěné obrany s cílem eliminovat nejlepšího hráče Kubánského Klanu Housku, což se jí podařilo. Z defenzivní hry plynuly nebezpečné přechody do útoku a následné závary před brankou soupeře. Při jednom takovém si seběhl bek Dojčiak před branku a neposedný míček uklidil do klece. Následovala opět dobrá obrana s výtečnými zákroky brankáře Jetleba. V půlce druhé třetiny zvyšoval náskok kapitán Blahník pěknou střelou po nahrávce Duška. Minutu nato bylo nařízeno trestné střílení proti Kutné Hoře za faul Jaroše na hráče ve vyložené příležitosti. Brankář Jetleb výtečně zasáhl a držel dál naděje Olympie na dobrý výsledek. Kutnohorským pomalu docházely síly, Kubánský Klan je uzamkl na jejich polovinu a nebezpečnými akcemi se pokoušel o zvrat. Šest minut před koncem po ojedinělém útočném výpadu Kutné Hory vyhodil brankář soupeře na nabíhajícího útočníka, který ač tísněn prostřelil Jetleba u bližší tyče. V tuto chvíli zvýšil Klan ještě více obrátky a pokoušel se vyrovnat. Po oddychovém čase Kutné Hory dostal možnost přesilové hry, kterou v závěru vylepšil ještě o hru bez brankáře. Olympia však i s kouskem toho štěstí těsný náskok uhájila a brala tři body.

Branky a nahrávky K. Hory: 3. Dojčiak (Oliva), 20. Blahník (Dušek). Kutná Hora: Jetleb – Dušek, Třískala, Dojčiak – Blahník, Netolický, Oliva – Dus, Rejna, Jaroš.

Jan Dojčiak