„Tři měsíce jsem hrál ligy v Rakousku a Německu. Snažil jsem se získat nějaké finance, abych mohl jezdit po turnajích," prozradil Filip Brtnický a pokračoval: „V Německu jsem hrál čtvrtou nejvyšší soutěž a v Rakousku druhou. Hrál jsem na pozici jedničky. V Německu mám bilanci čtyři vítězství a dvě porážky, v Rakousku pak čtyři nula. Udělal jsem si tam dobré jméno i pro příští rok, takže jsem spokojený."

Přesto se Brtnický letos dvou velkých turnajů zúčastnil. „V Prostějově jsem byl zkusit challenger. Prohrál jsem ve druhém kole kvalifikace s Konečným. V Maďarsku jsem prohrál ve finálovém kole kvalifikace hodně smolně. Vedl jsem šest nula po prvním setu a do teď si nedokážu vysvětlit, jak jsem mohl prohrát," kroutil hlavou Kutnohorák, „To se však v kvalifikacích stává. Borec přišel, nedal jediný balon do kurtu, pak si došel na záchod a přišel úplně jiný hráč. Dal mi dvakrát jedna šest, dva šest a bylo po zápase."

V létě už Brtnický absolvuje více turnajů. „Přes léto pojedu čtyři turnaje na Slovensku. Dále bych chtěl na měsíc do Polska a pak se uvidí, co dál. Trenér Tomáš Růžička má nyní na starost jednoho mladého Izraelce. S ním se budu domlouvat, jestli nepoletíme v září nebo v říjnu třeba do Řecka," hleděl do budoucnosti talentovaný tenista.

A jaký má Brtnický cíl v letošní sezoně? „Tento rok jsem si dal cíl do pěti set. Jenže to jsem myslel, že budu jezdit všechny turnaje, ale když mi vypadl jeden sponzor, tak jsem ztratil spousty turnajů díky zápasům v zahraničí. I tak si ten cíl držím," zdůraznil a dodal: „Budu muset víc máknout. Vím, že jsem se trochu zlepšil, mám nějakou úroveň, ale musím ji uplatnit na turnajích. Je těžké, když jedu na turnaj jednou za tři měsíce, abych mohl hned pomýšlet na vítězství. Musím mít co nejvíce soutěžních zápasů."