Ganamos – N. P. C. Kutná Hora 8:4 (5:0)

Hráči Ganamos rozehráli zápas výborně. Už ve 2. minutě se prosadil T. Vojtíšek. Pak však jeho spoluhráči zahodili další tři šance. Jenže další branky opět padaly do sítě N. P. C. Do přestávky vedl tým Ganamos 5:0 a pořádně stáhl sedmigólové manko z prvního semifinále.

Hned po přestávce vsítil Janoušek na 6:0 a v tu chvíli se lámal chleba. Ganamos však manko nesmazali. Tým N. P. C. vysvobodil ze sevření Zajíc, který snížil na 1:6. Vzápětí Vojtíšek znovu vrátil Ganamos šestigólové vedení, ale další trefy se dočkali hráči N. P. C., jmenovitě Dražan – 7:2. Po gólu Jeřábka na 3:7 začali hráči futsalisté Ganamos power play, ovšem bez výsledku. Brankář Vokoun uklidnil N. P. C. gólem přes celé hřiště. Závěrečný gól Churavého už byl jen kosmetickou úpravou – 8:4.

Co se stalo s týmem N. P. C., který jednu chvíli prohrával i 0:6? Příčiny nezdaru hledal brankář Radek Vokoun: „Nehráli jsme nic. Nikdo nevěděl, koho si má hlídat nebo kde má stát. Před zápasem jsme se o tom bavili, došlo i na slovo o sedmigólovém náskoku, takže to vypadalo, že se kluci porazí sami. Zkrátka jsme soupeře podcenili. Bylo vidět, jaká posila je Jirka Špitálník, na kterého jsme z minulého utkání nebyli zvyklí."

Důležité bylo, že Jan Zajíc dokázal snížit 1:6 a Ganamos nesmazali sedmigólový rozdíl. „Rozhodně to bylo klíčové. Náskok byl pořád poslední nadějí a jiskřičkou. Kdyby se to zlomilo, tak nevím, jestli máme v týmu takové hráče, kteří by v hlavě takový zápas zvládli," uvědomoval si Vokoun, který tým uklidnil trefou přes celé hřiště při power play soupeře: „Hned v první chvíli jsem chtěl střílet. Věděl jsem, že soupeř hraje bez brankáře, podíval jsem se po spoluhráčích a pak jsem vystřelil. Je to náhoda, nikdy mi to nevyšlo."

Branky a nahrávky: 2. T. Vojtíšek (J. Špitálník), 9. J. Špitálník (T. Vojtíšek), 13. J. Špitálník (Špírek), 15. Churavý, 20. J. Špitálník (Šnajdr), 21. Janoušek (Špírek), 25. T. Vojtíšek (J. Špitálník), 30. Churavý (J. Špitálník) – 25. Zajíc (Biroš), 27. Dražan (F. Kalfiřt), 36. Jeřábek (Šimůnek), 39. R. Vokoun. Rozhodčí: Mucha – Onderka. ŽK: Churavý (G). První zápas 3:10, postupuje N. P. C.

Ganamos: Šnajdr – Špírek, J. Špitálník, Melša, Janoušek, Churavý, T. Vojtíšek.

N. P. C. Kutná Hora: R. Vokoun – Šibrava, Zajíc, Dražan, Šimůnek, Jeřábek, Lagron, Kraus, Biroš, F. Kalfiřt, O. Vojtíšek.

Blue Wings – Young Devils 5:10 (2:6)

Ve stejném duchu se neslo i druhé semifinále. Výborně hrající Antoš s Fuksou v dresu Young Devils dokázali smazat šestigólový rozdíl z prvního duelu během 27 minut, kdy se trefou Fuksy dostali Young Devils do vedení 8:2. V tu chvíli začínala celá série od začátku. Blue Wings se však dokázali probudit a několika trefami si zajistili klidný závěr utkání a postup do finále – 5:10. Hráčům Young Devils chyběl jeden jediný gól k vynucení si penaltového rozstřelu.

„Po prvním semifinále jsem očekával, že bude zápas hodně vyrovnaný, protože víme, jaké má tým Young Devils síly. Naštěstí nás podržel brankář. V prvním poločase jsme nehráli vůbec týmově. Ve druhé půli se ukázalo, že jsme sehraní a se štěstím jsme postoupili do finále," oddychl si manažer Blue Wings David Zoufalý.

Branky a nahrávky: 5. Kokeš (V. Pavlík), 15. Kokeš (Neprášek), 29. V. Pavlík (Fuxa), 31. Macháček (Marek), 35. Marek – 2. Antoš (Dejmal), 10. Antoš (Fuksa), 13. Fuksa, 14. Fuksa (Antoš), 16. Martinek (Antoš), 20. Brůža (Antoš), 23. Antoš (Fuksa), 27. Fuksa (Antoš), 37. Brůža (Fuksa), 39. Antoš (Fuksa). Rozhodčí: Mucha – Onderka. ŽK: Kokeš, Ronovský, Marek – Antoš, Martinek. První zápas 7:1, postupují Blue Wings.

Blue Wings: Neprášek – Fuxa, Kokeš, Macháček, Ronovský, Marek, V. Pavlík, Lebduška.

Young Devils: Jeřábek – Brůža, Dejmal, Antoš, Fuksa, Martinek.

FINÁLOVÝ VEČERneděle 1. března 2015, SH Bios
Zápas o 3. místo: Ganamos - Young Devils (19:00)
Finále: Blue Wings - N. P. C. Kutná Hora (20:00)