Na Grand Prix doprovodil své svěřence Martin Horský, který celé dění kolem víkendu komentoval: „V sobotu startovaly kategorie U13 a U15. Nejvíce vyhraných zápasů a nejlepší umístění dokázal vybojovat Ruda Špačinský, který měl čtyři vyhrané zápasy. Při boji o bronz bohužel prohrál a bylo z toho nakonec moc pěkné 5. místo. První start na velké soutěži zažila Žofka Sosnovcová, která se umístila na sedmém místě."

Andrea Prausová v sobotu startovala za svou kategorii U15 - starší žákyně. V prvním kole porazila Češku, pak ale narazila na Polku a prohrála. V opravách ji čekala Ruska, nad kterou zvítězila. Následně opět prohrála s Polkou. Její trenér Horský poznamenal: „U Áji musíme zapracovat na psychice. Nesvědčila jí přítomnost rodičů na závodě. Ája je svázána, má pocit větší nervozity, závazku. Nejde nám to, není to ona."

Psychická nepohoda znamenala pro Andreu Prausovou konečné 7. místo v kategorii starších žákyň. Náladu si Andrea zlepšila v neděli. Všichni odjeli a za ostatními dorazili dorostenci, kteří ten den startovali v kategorii U18. „Andrea startovala za dorost. Zkusili jsme to. Měla svou pohodu, krásně bojovala. Zlato jsme ztratili v boji s Polkou. Byla to velká bitka až do Golden Score, nicméně sveřepost Polek je prostě úžasná. My musíme zapracovat na důrazu a tvrdosti. Ája, i když mladší, vybojovala v dorostu stříbro!“ zdůraznil Martin Horský.

Honza Tobiška bojoval moc pěkně, avšak přišly nějaké chyby. Vyhrál dva zápasy, dvakrát prohrál. Jeho kategorie byla velmi obsazená. Skončil na devátém místě. Nová svěřenkyně čáslavského juda Anička Freiwaldová se do Čáslavi přistěhovala ze severu Čech. „Aby mohla trénovat za čáslavský oddíl odešla z víceletého gymnázia na základní školu. Toto byl pro ni po roce první start na velké soutěži. Vybojovala krásné sedmé místo v dorostenecké kategorii. U ní musíme zapracovat hodně na technice i taktice," uvedl Horský.

Minižáci korfbalového týmu Respo Kutná Hora.
Korfbalové áčko nedalo svým soupeřům sebemenší šanci