Kubo, jak probíhal sobotní sprint v Bedřichově? Vyhrál jste znovu všechny rozjížďky ve sprintech?

Trať byla docela dobrá, protože byla široká a dalo se předjíždět. V rozjížďce jsem dojel druhý a semifinálovou jízdu jsem vyhrál. Do finále jsem šel se stejnými kluky jako na každém závodě. Akorát se mi první zatáčka moc nepovedla, takže jsem musel útočit z třetího místa. Šlo o pasáž, kde byla členitá louka. Tam mi to vyšlo a oba jsem předjel. Nicméně bylo to hodně na hraně. Měl jsem štěstí, že mi to vyšlo.

Jak to tedy dopadlo s vaší nominací na mistrovství Evropy ve sprintech?

Reprezentační trenér tam chce poslat kluka, který loni mistrovství Evropy jel, ale letos neabsolvoval žádný závod Českého poháru ve sprintech.

Čáslavský nohejbalista Špičák v akci.
Nohejbal: Český Brod B uhájil první místo ve Vrdech

Nepřihlíží tedy na vaše skvělé letošní výsledky?

Je to tak. Řekl mi, že nemohu zakládat jen na výsledcích z Českého poháru. Zároveň si ale neuvědomuje, že tam je i mezinárodní konkurence, k čemuž on nepřihlíží. Nyní pojedu o víkendu do Belgie na sprinty Světového poháru. Podle výsledku, který tam zajedu, se pak trenér rozhodne, zda mě ne Evropu vezme nebo ne.

S tím cyklistou, který má jet místo vás na mistrovství Evropy, jste porovnání letos neměl?

Letos ne. Loni jsem s ním jel. Jednou mě porazil na poháru v Brně, kde byl druhý a já třetí. Tam jsme se mydlili spolu. Letos pro něj nejsou sprinty prioritou. Jezdí hlavně cross country. Má to jako druhořadou disciplínu.

Zpět k Bedřichovu. V neděli jste vyhrál v závodě cross country kategorii Expert. Jak probíhal tento závod?

Vzal jsem za to hned od startu, ale pořadí za mnou se docela míchalo. Pořád mi tam dýchali na záda, ale po druhém kole jsem věděl, že to bude dobré. To už jsem měl asi dvacetivteřinový náskok. Nakonec jsem vyhrál s minutovým rozdílem. Neděla byla dobrá. 

Máte už v kapse celkové vítězství v Českém poháru? Mám na mysli jak sprinty, tak i kategorii Expert.

Ještě se do bodování poháru počítá mistrovství republiky a získané body se navíc dvojnásobí. Navíc se počítají všechny závody, takže stoprocentně jisté to nemám. Vím, že když dojedu a nebudu poslední, tak vyhraji. Musím však dojet a obstojně závod dokončit.

Ilustrační foto
Paběnice uspořádají v sobotu Memoriál Josefa Reimanna