„Druhé místo je skvělé. Když vezmeme v potaz, že po posledním zápase skupiny už jsme byli jednou nohou na cestě domů…," hodnotil účast boleslavský sporťák Jaroslav Bílek. Manažer a brankář týmu mluvil ze srdce většině z devítky hráčů.

Účast ve finále tentokrát byla pro modré barvy Deníku s ohledem na průběh turnaje opravdu zázrakem. Do turnaje sice deníkáři vstoupili zaslouženou výhrou nad Lidovkami. Po porážkách od Idnes a Týdne se ale ocitli na pokraji vyřazení. Až obrat klíčového zápasu s deníkem Sport a shoda ostatních výsledků poslaly Deník při páté účasti potřetí do dalších bojů.

„Po důrazném proslovu trenéra Rudy Muziky jsme dali do zápasu proti Sportu všechno. Obratem tým ukázal soudržnost. Většina z nás už ani moc nevěřila v postup, který v tu chvíli zajišťovala pouze shoda několika výsledků a snad i náhod," přiblížil Bílek, který se futsalu věnuje na druholigové úrovni jako trenér Malibu Mladá Boleslav.

V semifinále s Novou se po taktickém výkonu podařilo uhlídat nejlepšího střelce turnaje Petra Plintoviče, jediný gól Kutnohoráka Michala Pavlíka odpálil postupovou radost. Další změnu nálady přinesl až rozstřel po vyrovnaném finále, v němž bojovně hrající Středočeši dvakrát odpověděli na vedení soupeře. Na rozdíl od roku 2015 ale odcházeli z následných penalt zklamaní.

„Rozstřel už byl loterií. Tentokrát pro nás se smolným koncem. Ale k výhře nebylo daleko. Škoda jen, že když už jsem asi po třech letech chytil penaltu, tak jsme to nedokázali střelecky potvrdit," dodal Jaroslav Bílek, před kterým nastupovali Rudolf Muzika, Pavel Šimáček, Michal Pavlík, Jan Hájek, Luboš Kurzweil, Jan Pavlíček, Michal Káva a David Nejedlý.