Po první půli vedli domácí 2:0. Zápas pak zlomili během pěti minut druhé půle. „Vyzkoušeli jsme vše, co jsme potřebovali. Zápas dopadl dobře," řekl spokojený trenér Benaga Beni Simitči a pokračoval: „Chtěl jsem od týmu, abychom celý zápas presovali, a soupeře jsme za celé utkání k ničemu nepustili. Inkasovali jsme jednu branku, jinak náš brankář neměl práci."

„Hráli jsme skvěle," pokračoval Simitči a politoval reprezentanta Rodka: „Jestli se nepletu, tak jsme dohromady nastříleli dvanáct tyčí a břeven. Nejvíce jich dal Marcel Rodek. Kluci si z něj dělali srandu, že nedal gól a je naštvaný. Jinak si tým začíná zvykat na zónovou obranu a hra se pomalu krystalizuje. Jsem spokojený."

Dvě branky vstřelil Španěl Salgado. Zůstane v Benagu? „Uvidíme," odpovídal trenér, „Rozhodnu se o víkendu. Viděl jsem ho zatím jen ve dvou zápasech. V pondělí hrál výborně." Naopak v sestavě chyběla zmiňovaná posila Douglas. „Brazilec Douglas přiletí až v lednu. Musel se zapsat do školy na vysokou. Na podzim nás určitě neposílí. Naopak čekáme na Káju. Během pár dní by měl přiletět." Řeč je samozřejmě o Brazilci Caio de Oliveira, který v Benagu před třemi sezónami působil. Proslul svým skvělým pohybem, technikou, dynamikou a fyzičkou. Tehdy patřil k jedněm z nejlepších obránců ligy.

Hradci Králové se zápas výsledkově nepovedl. „Soupeř byl v plné palbě a hrál dobře. My jsme přijeli se třemi hráči ze základní sestavy, jinak tam byli kluci, které jsme zkoušeli. Mladí kluci nebo fotbalisté z Převýšova, kteří nás posílí. Zápas začal dobře. Benago jsme do ničeho nepouštěli, ale pak jsme udělali dvě chyby a dvakrát jsme inkasovali," litoval prezident Salamandru Miloš Němeček.

„Po přestávce jsme snížili na jedna dva, ale domácí hned zvýšili třetí brankou. Pak jsme tam dali na pět minut mladé hráče, kteří s nimi chtěli hrát futsal, což nejde. Domácím nám nastříleli čtyři góly a bylo po zápase," dodal Němeček. Jedinou branku Hradce Králové vstřelil Marek Srkal, který přichází do Hradce z Chemcomexu Praha. Naposledy hrál za Spartu.

FC Benago Zruč n. S. – Salamandr Hradec Králové 7:1 (2:0)Branky: Amrani 3, Salgado 2, Brahimi, Ramirez - Srkal.
Benago Zruč: Bezstarosti (Vahala) – Amrani, Brahimi, Salgado, Ramirez – A. Simitči, Rodek, Lištván, Kanaval (21. Štverák). Trenér Beni Simitči.
Hradec Králové: Menšl (Mašek) – Srkal, M. Kopáč, P. Kopáč, Bodlák, Friedl, Chromek, Najman, Kollár, Hruška, Musil. Trenér Petr Hoffmann.