V prvním zápase prohrála Kutná Hora s vedoucí Mladou Boleslaví 80:110. Nevydařené utkání se špatnou obranou domácích a neomylnou střelbou hostů. Sokolové vstoupili do utkání s osobní obranou. Nedařilo se však včas přistupovat ke střílejícím hostům. Bohužel pro ně, i ve chvílích úspěšné obrany se střelecky potentním hostům střelba dařila téměř na sto procent. Druhý poločas byl sice již vyrovnaný, ale to na zvrat v žádném případě nestačilo. Domácí v celém zápase obdrželi sedmnáct trojek.

„Nehráli jsme dostatečně agresívně v obraně, což je hlavní příčina porážky," řekl po zápase rozehrávač Kutné Hory Jan Málek a pokračoval v hodnocení utkání: „Soupeř hrál rychle z ruky a vše, co vystřelil, skončilo body. V tu chvíli jsme měli po hráčích Mladé Boleslavi jít více agresívně. Dali jsem jim šance, aby dávali lehké koše. Pořád jsme jim ustupovali a čekali jsme, že přestanou dávat koše. Ale oni je dávali pořád."

Na střídání moc hráčů Sokol neměl. Docházela hráčům síla? „Já cítím únavu vždy," usmál se Málek, „Byli jsme v nejsilnější sestavě. O střídání to nebylo. Lehké koše jsme dostávali, i když bylo na hřišti nejsilnější složení týmu."

Porážka s vedoucím celkem kutnohorského hráče tolik nemrzela: „Tento zápas nebyl zase tak důležitý, čekali jsme náročnější a důležitější zápas s Brandýsem. Když jsme viděli, že to nešlo, tak jsme se hlavně soustředili na druhé víkendové klání. Měli jsme v zápase lepší úseky, kdy naše hra byla k světu, ale jinak nic."

A to se kutnohorským vyplatilo. Pošetřili síly a v neděli porazili v záchranářském souboji Brandýs nad Labem 86:65. Šlo o dramatické utkání, velice důležité pro oba soupeře. První čtvrtinu začal Sokol se zónovou obranou, která se však nedařila tak, jako v jiných utkáních s tímto soupeřem. I střelba byla špatná, a tak první čtvrtinu prohráli domácí o 11 bodů.

Do druhé nastoupili Kutnohorští s „osobkou" a hra se postupně vyrovnala, zároveň se zlepšenou střelbou vyhráli domácí tuto čtvrtku o 3 body. Skvělý nástup do druhého poločasu přinesl vyrovnání a postupné vedení. Soupeř se snažil zrychlit hru, ale spíš si tím uškodil. Sokolové využili chyb soupeře a nadále upevňovali svoje vedení v zápase. Velice důležitá výhra pro domácí znamená krok k záchraně ve druhé lize.

„První čtvrtina byla slabší, ale druhou už jsme vyhráli. Ve druhém poločase jsme postupně navyšovali svůj náskok. Hráli jsme pořád svou hru a ke konci už to bylo dobré," oddechl si trenér Kutné Hory Petr Kratochvíl a přemýšlel, proč Sokolu první čtvrtina nevyšla: „Na začátku se nám nedařila obrana. Soupeř se připravil na zónovou obranu, kterou od nás očekával. Neproměňovali jsme šance a útoky, což se od druhé čtvrtiny zlepšilo. Když jsme se na soupeře dotáhli, tak hosté začali bláznit a chtěli výsledek za každou cenu urvat. Tím jsme pak zápas překlopili na naši stranu, protože jsme dokázali několik akcí soupeře ubránit."

Výhra může mít v boji o záchranu cenu zlata. „Jde o důležité vítězství. Brandýs je naším soupeřem v boji o záchranu. Máme nyní výhodu, že jsme soupeře dvakrát porazili, což je důležité. Na druhou stranu už hrajeme pouze venku a bude to těžké. Každopádně základ k záchraně máme. Je to v našich rukách," uzavřel Kratochvíl.

Kutná Hora – Mladá Boleslav 80:110 (16:26,33:60,53:82)Body Kutné Hory: Haviar 24 (6), Němeček 23 (1), Kocourek 11, Málek 5, Prušinovský 5, Vokál 10, Kratochvíl D. 2. Trenér Petr Kratochvíl.

Kutná Hora –Brandýs n. L. 86:65 (11:22,31:39,61:50)
Body Kutné Hory: Němeček 22 (3), Kocourek 21 (2), Haviar 11 (2), Prušinovský 11 (2), Říhovský 10, Málek 7, Vokál 4.