Pavel Zdražil nakonec obsadil bronzový stupínek a závody hodnotil velmi kladně: „Přišlo nejvíce lidí, byla největší atmosféra i ohlasy od závodníků, kteří absolvovali všech pět závodů v Kutné Hoře, zněly tak, že letos šlo o nejlepší akci." Podobný názor měl i druhý domácí závodník Jiří Dejmal: „Závod byl skvělý. Atmosféra byla výborná. Přišlo hodně lidí. Se čtvrtým místem jsem spokojený, akorát mě mrzí ta poslední betonová koule, že jsem ji nedokázal zavčasu zvednout. Jinak se mi dařilo."

Čtvrtý Dejmal rozpumpoval diváky hned při první disciplíně, kdy velice rychle přitáhl osmitunový kamión. „Kamión mi hodně sednul, až jsem byl překvapen. Docela mi šly i kufry," hodnotil závod silný Kutnohorák a dodal: „Teď plánuji dovolenou. Uvidím, zda ještě letos vyrazím na nějaké závody. V další sezoně bych chtěl být do první dvojky."

Zadražil sice pomýšlel na vítězství, ale nedovolil mu to zdravotní stav. „Vzhledem ke zdravotnímu stavu jsem spokojený," říkal kutnohorský silák, „Věděl jsem, že mám na první místo, ale nezadařilo se tak, jak jsem chtěl. Bylo toho hodně i organizačně, nemohl jsem se věnovat pouze přípravě. Třetí místo beru. Před závodem jsem říkal, že za čtyři roky závodů v Kutné Hoře mám dvě první místa, dvě druhá a už mi chybí jen bronz. Asi jsem si ho přivolal."

Za rok mistrovství republiky?

Pavel Zadražil laboruje s poraněnou rukou, kvůli které musel dříve vzdát čtvrtou disciplínu. „Od mistrovství republiky z Pardubic mám natažený biceps na pravé ruce. Nyní se úplně dodělal už při první disciplíně, což bylo tahání kamionů. Tam jsem ty ruce úplně odvařil," řekl „Zadra" a pokračoval: „Když jsem šel na čtvrtou disciplínu – držení aut, tak jsem po půl minutě cítil, jak v té ruce něco praská. Pak to začalo pálit, tak jsem auta musel pustit. Musím nyní k doktorovi. Jelikož tam mám bouli, tak to nevypadá moc dobře. Asi si dám chvíli klid."

Kdo by si však myslel, že Zadražil po čtvrté disciplíně skončil, mýlil by se. Pátou disciplínu – tahání kamenů a obracení pneumatiky - dokonce vyhrál! „Ani nevím, co mě donutilo. Nechtěl jsem ruku stahovat. Jsem takový, že neodcházím z rozjetého závodu. To bych musel přijít o ruku nebo o nohu," smál se třetí muž pořadí, „Říkal jsem si, že s tím svalem stejně nic neudělám a buď to půjde, nebo ne. Ve chvíli, kdy jsem šel na disciplínu nebo z ní odcházel, tak mě ruka strašně bolela, ale jakmile jsem slyšel hvizd rozhodčího a chytl první kouli, tak jsem to nevnímal a jel jsem až na konec."

Strongman se v Kutné Hoře stává za pět let dobrou značkou. „Doufám. Se sponzory je to rok od roku horší. Letos musím znovu poděkovat městu, které vyslyšelo mé prosby. Závody strongman se stávají tradicí, lidé na to rádi chodí a baví je to. Věřím, že se na příští rok podaří sehnat více peněz, abychom mohli uspořádat buď Evropský pohár nebo Mistroství České republiky," přál si Zadražil.

Strongman Kutná Hora 20141. Jiří Vytiska - 41,5 b.
2. Čestmír Šíma - 39 b.
3. Pavel Zadražil - 35,5 b.
4. Jiří Dejmal - 32 b.
5. Josef Mazač - 29,5 b.
6. Lukáš Svoboda - 27,5 b.
7. Michal Tichý - 26 b.
8. David Štrombach - 16 b.
9. Jaroslav Švejda - 12 b.
10. Marián Zvrtek - 7 b.