Marcelo, máte za sebou základní část nejvyšší futsalové soutěže. Jako kapitán jste Benago dovedl k druhému místu. Jak základní část hodnotíte?

Je to pro mě velká pocta, dovést tým k druhému místu. Musím ale připomenout, že tým dovedli k druhému místu kapitáni dva, a to v první řadě Ago Simitči a následně já. Základní část pro nás není hlavním cílem, ale je velmi důležitá, protože díky dobrým výsledkům a umístění se tým cítí, v prestižní nejvyšší soutěži České republiky, silnější. Základní část hodnotím pozitivně, přesto vím, že je před námi ještě stále dlouhá cesta.

Co pro vás byl v uplynulé základní části nejsilnější zážitek a proč zrovna tento moment?

Náš tým neměl nejsilnější, ani nejslabší momenty. Máme nastavenou pevnou stabilní hru. Naše výsledky jsou toho důkazem, myslím tím jedinou prohru během základní části. Co by se dalo považovat za silnější momenty, tak to byly výkony na palubovkách soupeřů, z nichž jsme dokázali vozit body a v zápasech dominovali.

Ačkoliv si trenér Beni Simitči přál v play off pražskou Spartu, nakonec vás čeká Radio Krokodýl Brno. Co od série očekáváte a na co si budete muset dávat pozor?

Pro náš tým je vlastně jedno, proti komu nastoupí. Respektujeme každého soupeře. Náš cíl je jasný, a to je finále. Budeme bojovat už od první série zápasů a jediné, co pro nás může představovat nebezpečí, je pouze případná nekoncentrace. V tomto případě je pro nás výhodou, že začínáme na domácí půdě.

Za Benago jste nenastoupil jen v dresu prvoligového mužstva, ale také v soutěži veteránů, kterou jste vyhráli. Proč jste se rozhodl hrát i v této soutěži?

V první řadě kvůli nabídce mého trenéra z Benaga, který je zároveň mým dobrým přítelem. Beru to jako další fyzickou přípravu, a také je to pro mě zpestření. Tým je složený z hráčů, kteří tvoří skvělou partu, takže hrát za veterány je pro mě jen příjemnou záležitostí.
Vypadá to, že jste se se Zručí nad Sázavou sžil, jelikož jste nastoupil také za její fotbalový A-tým v I. B třídě proti Týnci nad Sázavou.

Kdo vás oslovil, abyste fotbalovému týmu pomohl?

Ve Zruči se cítím velmi dobře. Vypadá to, že jsem tam vítaný, což je pro mě velká čest. Osloven byl můj trenér, který má dobré vztahy s vedením fotbalového A-týmu. Já jsem tuto nabídku přijal bez zaváhání, protože fotbal mám velice rád a jsem rozhodně poctěn, že se mi dostalo této nabídky. Doufám, že tomuto fotbalovému mužstvu pomohu. A jak jsem již zmiňoval, pro mě je to velmi dobrá fyzická příprava na play-off. Jenom pro zajímavost, ještě ani jednou se mi nestalo, abych hrál tři různé „kategorie" soutěží najednou. A že to přijde v mých čtyřiceti dvou letech, to jsem opravdu nečekal. Už mi chybí jen veteránská liga ve fotbale. (smích)

Bylo těžké přejít z futsalových palubovek na velké fotbalové hřiště, jak jste se v zápase cítil?

Těžké to určitě bylo. Už jenom rozměr hříště a čas pro mě byly velkou změnou. Ale moje chuť jít si vždy za vítězstvím ve mně odstraňuje veškeré překážky. Věřím, že týmu pomohu.

Budou vás diváci moci sledovat nadále na fotbalovém trávníku, nebo se jednalo pouze o výjimku?

Věřím, že ano. Dokud to nebude zasahovat do mojí práce v Benagu, což je pro mě priorita, tak mě moci vídat budou. Taktéž dokud budu zdravotně a fyzicky schopný hrát, tak budu s velkou radostí pokračovat.

Vraťme se ještě zpět k futsalu. V závěru základní části přivedl trenér Beni Simitči do týmu dalšího Brazilce, kterým je Neto, jak si spolupráci s ním pochvalujete?

Určitě šlo o dobré rozhodnutí trenéra. Krok za krokem se Neto v našem týmu adaptoval. Věřím, že bude jedním z hlavních, silných pilířů našeho celku a pomůže společně s námi dovést tým za vítězstvím.

Není tajemstvím, že jasným cílem Benaga je dojít do finále. Myslíte si, že poté, co jste dokázali porazit Chrudim, je v silách Benaga tohoto soupeře, v případě společného finále, porazit třikrát a získat tak titul?

Prvním cílem je, jak jste zmínil, dostat se do finále. Druhým a velice vážným cílem je samozřejmě vyhrát tři finálové zápasy a získat titul. Jsme si vědomi, že to bude náročné, protože Chrudim je panujícím mistrem již mnoho let a mají silný kádr. Důležité je, že dneska už víme, že nejsou neporazitelní.

V čem je podle vás momentálně největší síla Benaga?

Největší síla je v naších gólových střelcích.

Adam Procházka