Její hlavní disciplínou byla ve středu dvoustovka s překážkami, kde chtěla překonat světový rekord. Ten ji však o dvě setiny vinou silného protivětru unikl. Trať zaběhla v čase 25,81. „Mrzí mě to,“ usmívala se Hejnová a pokračovala: „Škoda toho větru. Jinak bych běžela o dost rychleji. Budu to muset příští rok vylepšit.“

Pro českou atletku byl závod nezvyklý. Obvykle má deset překážek na čtvrtce, ale nyní je měla vměstnané na poloviční distanci. „Krok musím hodně moc přizpůsobit. Úplně se v tom necítím dobře, protože nemohu běžet tak, jak jsem zvyklá. Nakonec jsme to zvládla ještě dobře,“ dodala Zuzana Hejnová, která už nyní bude mít volno.

Fanouškům na stadionu ještě poděkovala za jejich přízeň, rozdala podpisy a užila si slavnostní vyhlášení. „Myslím, že si to užil i Petr Svoboda. Je to netradiční mítink na konec sezony, ale my to na odreagování potřebujeme,“ ujistila Hejnová. Závod v Kutné Hoře by chtěla za rok zopakovat. „Pokud nás Kutná Hora i Středočeský kraj znovu podpoří, tak budeme rádi,“ dodala vítězka HESU meeting v Kutné Hoře.

Moravčíková končí! Zastupitelé místostarostku odvolali
Radnice bez místostarostky. Co bude dál?
Zásah hasičů z důvodu úniku čpavkové vody do systému ústředního vytápění v plaveckém stadionu v Kutné Hoře.
Plavecký stadion v Kutné Hoře uzavřel čpavek