„Jarda měl zhruba třítýdenní pauzu. Byl tam nějaký vnitřní problém s kolenem, proto se muselo koleno nechat raději vyšetřit, aby jsme věděli co s tím Jarda má. Ukázalo se, že to nebylo nic akutního a že to potřebovalo jen odpočinek,“ uvedl na úvod manažer jezdcovi stáje Michelin specialized MTB Kutná Hora Ivan Sova. „Po dohodě s lékařem tak Jarda už na kolo naskočil, ale pokud by to znovu bolelo, tak pauzu ještě prodloužíme,“ přidal.

Jezdec nyní začal naplno trénovat. „Aby se dostal Jarda do formy, tak najíždí nějaké kilometry a získává rychlost,“ upozornil manažer.
Vše směřuje k možnosti startu na cyklokrosovém mistrovském závodě v Kolíně. „Pokud to bude k tomu, tak by měl jet na konci ledna Mistrovství republiky v Kolíně a tam se případně nominovat na mistrovství světa. Ovšem už to není naší prioritou. Je to jen taková nástavba přípravy na příští rok,“ vysvětlil plány Jardův stájový manažer.

A jak se biker po krátké pauze cítí? „Jarda to bral jako vhodné volno. Je rád, že už ho v koleni přestalo bolet. Byl po sezoně už dost unavený. Pocit, že musí na kolo znovu a znovu už ho moc nebavil. Teď po odpočinku se na kolo už znova těší,“ zakončil Sova.