Ty se uskutečnily první víkend v srpnu. V sobotu oba spartani absolvovali Spartan Beast, který měřil 21 kilometrů. Fabiánová doběhla mezi elitními ženami pátá a poprvé v závodech Spartan Race nedělala trestné angličáky. Pavlík doběhl mezi muži na 23. místě s jednou chybou.

Druhý den ráno čekala Kutnohoráky střední trať, tedy Spartan Super. Ačkoliv byli oba po náročném sobotním závodě, vedli si dobře. Fabiánová doběhla mezi ženami šestá a znovu bez chyby. Pavlík si svou pozici dokonce vylepšil a bral 17. místo mezi muži, i když netrefil oštěp.

Výměna pískové náplně ve filtrech
V kutnohorském krytém bazénu dochází k opravám

Závěrečný odpolední Spartan Sprint si už oba Kutnohoráci užili bok po boku v jedné kategorii a dokončili tak spartanskou Trifectu během jednoho víkendu. „Náročný, ale krásný víkend,“ řekl Michal Pavlík, „trasy vedly přes místa, kde se natáčely filmy jako Jurský park, Godzilla nebo seriál Ztraceni. Příroda je na Havaji opravdu překrásná.“

Samotné sportovní výkony Pavlík také zhodnotil. „Beast byl hodně těžký. V Americe se na závodech Spartan Race vyžívají v nošení břemen a chlapi to tu nemají snadné. Místy jsem hodně trpěl. Letos jsem běžel svůj první Beast a opět se mi potvrdilo, že to není má disciplína. Největší radost mám z nedělního závodu Super, který se mi i přes únavu ze soboty povedl podstatně lépe,“ usmíval se Kutnohorák.

Westernové ježdění. Ilustrační foto
KRÁTCE: Na Kaňku budou ukázky westernového ježdění

Fabiánovou těšily první dva závody bez chyby: „To se mi stalo vůbec poprvé. Bylo skvělé nedělat trestné angličáky. Bohužel mě to v neděli stálo ruku, když jsem si v závěru trasy Super strhla všechny mozoly na pravé dlani. Odpolední Sprint už jsem běžet nechtěla, ale Michal mě přemluvil a běželi jsme spolu. Závod jsme si tak mohli užít společně. Byl to velký zážitek.“

„Děkujeme všem lidem a firmám, kteří nás v letošním roce podpořili a podporují. Šli do toho s námi a toho si nejvíc ceníme. Bez nich bychom na finančně náročných závodech na Havaji nemohli startovat. Na poslední chvíli nám přispělo i město Kutná Hora a Středočeský kraj. Moc si toho vážíme,“ vzkázal spartan Michal Pavlík.

Jezuitská kolej se uchází o cenu za architekturu
Jezuitská kolej se uchází o cenu za architekturu