Po utkání s hráčkami Jablonce nad Nisou jí připravily velmi pěknou gratulaci k 70. narozeninám, které oslaví 15. dubna. Marie Adamcová je od samého počátku své hráčské kariéry členkou stále stejného oddílu. Jak sama prozradila, začínala už jako dospělá v roce 1980, tedy v době, kdy už měla dvě dcery.

Vlakové nádraží v Kutné Hoře
Podchod s QR kódy bude hotový už za měsíc

„Začalo to na podnikovém turnaji, když jsem pracovala ve Stavebních izolacích Kutná Hora. Turnaje se často konaly právě na kuželně a mně se hra zalíbila," zavzpomínala Marie Adamcová, která se tehdy přihlásila rovnou do oddílu.

Následně se stala členkou prvního ženského družstva. Na svém kontě má účast na Mistrovství ČR seniorek (tedy nad 50 let), kde skončila na krásném sedmém místě. Dodnes hraje druhou ligu. Navíc s kolegyní Jitkou Bulíčkovou trénuje mládež. „Abychom měli pokračovatele," řekla.

Návštěva prezidenta Miloše Zemana v Čáslavi
Zavedení eura by žádné změny nepřineslo, řekl Miloš Zeman

A pokračovatelka se dost pravděpodobně najde i přímo v rodině Marie Adamcové. Konkrétně její jedenáctiletá vnučka Martina Kašparová, která se nedávno velmi pěkně umístila v Olomouci v Poháru mladých nadějí.