Náborové akce SKP nepořádá. Zájemce může přijít na jakýkoliv trénink dle rozvrhu na jejich webové stránce a má měsíční zkušební dobu. „Za tu dobu dítě pozná, zda se mu u nás líbí,“ ujistil Ptáček. Jeho atletický oddíl má čtyři tréninkové skupiny plné dětí a jednu navíc při Základní škole T. G. Masaryka v Kutné Hoře. Mladým atletům se věnuje na čtrnáct trenérů.

Podzimní sezona bude trvat až do listopadu. „Pak plynule přejdeme do haly, kde bude pokračovat zimní příprava. Jelikož je atletika hlavně venkovní sport, budeme se snažit chodit na Olympii i v listopadu,“ podotkl Karel Ptáček.

Cyklostezka. Ilustrační foto.
Bude mít Kutná Hora cyklostezku? Uvidí se v březnu

Ve středu 13. září odpoledne chystá SKP Olympia první velkou sportovní událost podzimu. Společně s týmem Zuzany Hejnové uspořádá na kutnohorském stadionu atletické závody, na kterých se představí sama dvojnásobná mistryně světa. Nechybět bude ani trojboj pro mladé atlety či běh na 5 kilometrů v okolí stadionu, který je určen pro veřejnost. „Větší závody jsme chtěli uspořádat už delší dobu. Pomohlo nám, že Zdeněk Lubenský je momentálně manažerem Zuzky Hejnové,“ vysvětlil Ptáček. Ten chtěl akci pořádat už v červnu, ale to se nedalo skloubit s termínovou listinou české špičkové atletky.

Hejnová často sama na stadionu Olympia trénuje, a dokonce přes média vyhlásila, že chce v Kutné Hoře překonat rekord v běhu na dvě stě metrů překážek. „Bude to velká podívaná. Jsem rád, že se jí v Kutné Hoře líbí. Tím, že tu má přítele, ji tady můžeme vidět často,“ dodal předseda kutnohorských atletů Karel Ptáček.

Hořínfest začal dopoledním jarmarkem.
Krátce z Kutnohorska