Na spartany tentokrát čekaly sjezdovky a velká převýšení. Jako první se na start vydali v sobotu v 7 hodin ráno závodníci, kteří se rozhodli pokořit Ultra Beast, což je spartanský maraton. Trať měřila 45 kilometrů a čítala 61 překážek. Celkové převýšení trasy se vyšplhalo někam ke 4000 metrům. Na tuto trať se vydal jen jeden Kutnohorák - Michal Gono hájící barvy SRTG Kolín a do cíle doběhl s parádním časem 9 hodin a 7 minut! Vítěz Peter Žiška ze Slovenska trasu zdolal za necelých a neuvěřitelných šest hodin!

V 10 hodin dopoledne pak startoval Spartan Sprint (7,7 km), tedy naopak nejkratší závod série Spartan Race. Nejlépe z Kutnohoráků doběhl na 12. místě v elitní kategorii Michal Pavlík s časem 54:59. „Od umístění v top desítce mě dělila jedna chyba na ručkovací překážce zvané Spartan Rig, která se na Sprintu ani neměla jít, byla pro Ultra Beast, ale nikdo z prvních asi dvaceti závodníků si informační cedule nevšiml. Takže jsem dělal třicet angličáků zbytečně,“ usmíval se Michal Pavlík a dodal: „Nedá se nic dělat, někdy má zkrátka člověk smůlu.“ 

Jeho partnerka Martina Fabiánová doběhla v nabité elitní konkurenci mezi ženami na čtvrtém místě (1:03:34). Umístění na „bedně“ ji sebral netrefený oštěp. Další Kutnohoráci si vedli také skvěle. Jan Listopad dokončil trať za 1:24:41, Jan Střemcha za 1:28:28, Kristýna Vyvialová za 1:35:12, Andrea Říhová za 1:38:49, Vlastimil Kubík za 1:43:41 a Tereza Vyvialová za 2:10:38.

Ilustrační foto
Čáslav vyřadila Aritmu a v prvním kole si zahraje s Příbramí

V neděli na kutnohorské spartany čekal Spartan Race Super s délkou trati 15 kilometrů a více jak 25 překážkami. Michalovi Pavlíkovi se podařilo vyhrát kategorii Competitive, což je startovní vlna úrovní hned za elitou. „Věděl jsem, že budu mít sobotní závod v nohách a v elitě bych nemohl běžet o solidní umístění, tak jsem si řekl, že zkusím zabojovat o první tři místa v nižší výkonnostní kategorii. Měl jsem alespoň do nedělního boje motivaci a lépe se přemlouvalo mé unavené tělo,“ smál se vítěz závodu.

Jednoduché to však neměl. V Competitive běhají dobří závodníci. Svými časy jsou kolikrát lepší než spousty závodníků v elitě. „Ještě dva kilometry před cílem jsem byl pátý, ale moje stíhací jízda podpořená přesností na překážkách mě poslala na první místo. Měl jsem velkou radost a získal jsem další cenné zkušenosti. Bojovat na Spartan Race o prvenství do posledních metrů, byť v nižší kategorii, je velmi cenná lekce a obrovská zkušenost. První pódium po čtyřiatřiceti závodech Spartan Race jsem si moc užil,“ přiznal Pavlík.

Svým časem 1:57:10 skončil Pavlík celkově ze všech 1767 spartanů čtrnáctý a v elitní kategorii by dokonce obsadil stejnou příčku jako v sobotu, tedy dvanáctou. Martina Fabiánová doběhla mezi elitními ženami osmá s časem 2:21:38. Další Kutnohoráci trať Spartan Super také pokořili. Jan Střemcha za 3:32:09, Jan Listopad za 3:42:37, a sestry Kristýna a Tereza Vyvialovy za 3:42:37 a 4:32:48.

Obří skluzavka dorazila v sobotu do Kutné Hory.
OBRAZEM: Obří skluzavka dorazila v sobotu do Kutné Hory