Sokol K. Hora – Mělník 99:62 (24:23, 51:37, 76:52)

Obě mužstva vyrukovala s osobní obranou, domácím se ale nedařilo důsledně přebírat hráče soupeře při clonách, a tak celou první čtvrtinu držel Mělník se Sokolem krok. Domácí pivoti se prosazovali proti nižším hráčům Mělníka, ti ale drželi vysoké procento úspěšnosti střelby. Výsledkem toho bylo, že se skóre měnilo téměř každou minutu a nikdo výrazně neodskočil.

Trenér Sokola Petr Kratochvíl naordinoval začátkem druhé čtvrtiny zónovou obranu, její účinnost se projevila až v sedmé minutě druhé části, kdy domácí utekli šňůrou 11:0. Hostům začal docházet střelecký prach, zatímco domácím se střelecky dařilo, vynikali především oba podkošoví Kocourek s Říhovským a kapitán Aufrecht. Ve 4. čtvrtině nedali hosté pět minut ani koš a Sokol další sérií, tentokráte 15:0, zápas víceméně ukončil. Prostor tak dostali i mladí hráči, do bodových statistik se nakonec zapsali všichni hráči Sokola nastoupivší do zápasu.
Kutnohorští dlouho drželi naději na třetí stovku ve třetím vítězném zápase, ale to se nakonec nestalo. Každopádně si připsali první domácí výhru v této sezoně.

Body Kutné Hory: Kocourek 30, Říhovský 24 (1), Aufrecht 19 (5), Vavák 9 (1), Prušinovský 7, Málek 6, S. Levý a Kotrba 2. Body Mělníka: Jakeš 17, Rajnoch 15, Kvasný 10… TH: 18/11 – 1/0. Fauly: 11 – 18. Trojky: 7 – 4. Rozhodčí: Kejklíček, Kulhavý.

Sokol K. Hora – Mladá Boleslav B 84:61 (20:13, 41:33, 66:47)

Ve druhém domácím zápase čekal Sokol zkušený soupeř z Mladé Boleslavi. Tentokráte hráli domácí zónovou obranu už od začátku a i to bylo zřejmě klíčem k vítězství.

V první čtvrtině to byla hlavně hra pod košem. Téměř jediným střelcem na straně Sokola byl Kocourek (15 bodů), na straně Mladé Boleslavi drželi s domácím krok pivoti Hlaváč s Paurem. Od druhé do třetí minuty druhé hrací doby se Kutnohorským díky Kocourkovi a Říhovskému podařilo odskočit na dvouciferný rozdíl 28:18. Pak si ale udělal třetí osobní chybu právě Kocourek a slabiny pod košem využil hlavně Hlaváč, který snížil na poločasových 41:33.

Ve třetí čtvrtině se ale střelecky začalo dařit trojkovému specialistovi Aubrechtovi. Navíc hosté dali za čtyři minuty pouhé dva body a na konci páté minuty třetí čtvrtiny to bylo už 58:35. Poté lehce pozlobil hostující kapitán Procházka, ale na zvrat v zápase to nestačilo. Naopak Sokol si výrazné vedení podržel a zajistil si stoprocentní víkendovou bilanci.

V tabulce krajského přeboru I. třídy poskočil Sokol Kutná Hora po víkendových úspěšných zápasech na třetí místo!

Body Kutné Hory: Kocourek 30 (1), Říhovský 20, Aufrecht 20 (5), Prušinovský 8, Málek 4, S. Levý 2. Body Mladé Boleslavi: A. Procházka 19, Hlaváč 15, Paur 9… TH: 17/14 – 17/9. Fauly: 16 – 19. Trojky: 6 – 5. Rozhodčí: Kejklíček, Kulhavý.

„Velmi důležitá dvě vítězství," říkal trenér Kutné Hory Petr Kratochvíl a pokračoval v hodnocení: „Ukázalo se, že na soupeře platila zónová obrana. Ze začátku obou zápasů nás hodně drželi dlouzí, ale pak jsme se začali trefovat i z dálky. Je také dobré, že stoupá forma Martina Kocourka, který předvedl oba zápasy vynikající výkon. Ale chtěl bych poděkovat všem hráčům za pěkné víkendové představení."

Zápasy dalšího kola zavedou Sokol o víkendu 10. - 11. listopadu 2012 na palubovky soupeřů. V sobotu 10. listopadu hrají v Kralupech nad Vltavou, v neděli na Martina pak ve Slaném.

Michal Vavák