Turnaje 4 zemí se zúčastnili hráči a hráčky z České republiky, Maďarska, které se letos turnaje nezúčastnilo, jelikož nemají momentálně žádné juniory, Rakouska a Slovenska. O medaile se bojovalo v několika kategoriích. V sobotu, tedy první den turnaje, se hrál turnaj dvojic. Tomáš Plechata se svým spoluhráčem Davidem Vítkem obsadili krásné 4. místo, ale česká výprava nesmutnila, jelikož druhá dvojice Michal Mužík, Lukáš Hurych obsadila místo první.

Po turnaji dvojic následoval v rychlém sledu i turnaj týmu, v němž získal český chlapecký tým ve složení Plechata, Mužík, Vítek a Hurych zlatou medaili a bylo znát, že Češi si na vídeňské dráhy zvykli velmi rychle.

Nedělní dopoledne bylo ve znamení turnaje jednotlivců. Zde získal své třetí zlato Michal Mužík, hráč Benediktu Most, ale ani Tomáš Plechata nezůstal pozadu a přidal svou třetí medaili, tentokrát bronzovou.

Tomáš Plechata (druhý zleva).

Vrcholem turnaje byl však turnaj Masters, kterého se účastní pouze nejúspěšnější hráči z předešlých bojů na turnaji 4 zemí. Tomáš Plechata nejprve přehrál Paula Valu jun., v semifinále vyřadil Andrease Kochera a ve finále porazil reprezentanta domácího Rakouska Marca Pileckého a získal tak zlatou medaili a to hned tu, která je z tohoto turnaje nejhodnotnější. Zlato Plechaty doplnil ještě třetím místem Michal Mužík.

„Po pátečním příjezdu do Vídně jsem se cítil velmi dobře a bylo mi jasné, že máme na to uhrát dobré výsledky. To, že nakonec získám ze čtyř startů tři medaile a k tomu ještě 4. místo z turnaje dvojic, jsem nečekal. Tento turnaj byl pro nás takovou generálkou na nadcházející Mistrovství Evropy, které se hraje ve Vídni od 23. března. Chtěl poděkovat trenérovi Janu Spáčilovi a asistentovi Tomášovi Hlúchovi, kteří se o nás po dobu turnaje starali a podporovali nás," řekl Tomáš Plechata.

Adam Procházka