Regionální finále Miss Aerobik & Dance se uskuteční za podpory Města Kutná Hora v nově zrekonstruované malínské Sokolovně, a to v neděli 26. října 2014 od devíti hodin. Diváci i soutěžící se mohou těšit na velké množství sportu i zábavy.

Soutěžit se bude hned v pěti kategoriích. Od nejmladších Minimiss, přes Kadetky, Juniorky, až ke kategorii Miss a Missis. Do kategorie Miss se mohou přihlásit ženy a dívky ve věku od 18 do 28 let. Kategorie Missis je určená ženám nad 28 let anebo vdaným, rozvedeným či s dítětem.

V prvním kole se budou dívky hýbat v rytmu aerobiku a zumby. Deset nejlepších z každé kategorie pak postoupí do druhého kola, kde je čeká konverzace s moderátorem. Nejlepší tři z každé kategorie pak obdrží korunky a hodnotné ceny. Nejlepší Kadetky, Juniorky a Missis navíc postoupí do celostátního kola.

Přihlášky do soutěže můžete zasílat na emaily: novotna.klara@gmail.com nebo j.brachovcova@seznam.cz. Startovné činí 120 korun, vstupné pro diváky a fanoušky 50 korun.

Právě Klára Novotná se Miss Aerobik před šesti lety zúčastnila a dotáhla to až do televizního finále, kde získala cenu Miss Media!

Kláro, jak moc je pro vás náročné uspořádat regionální kolo Miss Aerobik & Dance?

Co se týče organizace, není to úplně jednoduché. S přípravou akce mi pomáhá Jitka Brachovcová, s kterou to společně pořádáme. Počítala jsem, že to bude časově náročné, s tím jsem do toho šla. Velmi důležitá je pro nás také podpora sponzorů, kterým bych touto cestou chtěla poděkovat!

Na co se mohou děvčata v malínské sokolovně těšit?

Děvčata se mohou těšit na super atmosféru a atraktivní ceny od našich sponzorů. Akce bude zajímavá nejen pro soutěžící, ale také pro diváky. Čekají je dvě módní přehlídky firmy Nike a Desigual. Dále vystoupí svěřenci z Fit studia Jitky Brachovcové.

Co dostanou vítězky jednotlivých kategorií?

Vítězky dostanou kromě korunek a pěkných květin, spoustu krásných cen.

Co všechno vlastně musí každá soutěžící umět?

Soutěžící by měly zvládat především základní kroky sestav, jinak nic zvláštního nepotřebují. Také by měly působit sympaticky a mít radost z pohybu.

Jak vy osobně vzpomínáte na svou finálovou účast v Miss Aerobik 2008?

Na soutěž vzpomínám ráda. Dala mi spoustu zážitků, zkušeností, potkala jsem zde hodně zajímavých lidí. Dodnes také vzpomínám na výbornou after párty v ostravské Stodolní ulici, kde jsme to pořádně oslavili s mými kamarády z Kutné Hory.

Prozraďte mi, jak jste procházela jednotlivými koly Miss Aerobik. Třeba to bude pro některá děvčata návodem.

Šla jsem si jen zacvičit. Neměla jsem ambice, postoupila jsem právě z regionálního kola v Kutné Hoře. Dostala jsem se do výběru šedesáti dívek z celé republiky. Nakonec jsem postoupila do finálové desítky, s čímž jsem opravdu nepočítala.

Tehdy jste vyhrála cenu Miss Media, tedy hlasování široké veřejnosti, jak to s odstupem času vnímáte?

Hlasy od veřejnosti mě hodně potěšily. To je jasné. Byl to pro mě dost emotivní zážitek. Dnes s odstupem času to beru trochu více s nadhledem.

Stále se věnujete aerobiku aktivně?

Aerobik si jdu už jen občas zacvičit pro radost. Více se věnuji osobnímu tréninku, ve kterém se snažím stále vzdělávat, sleduji v něm nové trendy. Poslední dobou jsem si oblíbila skupinové lekce TRX a Jumping, které předcvičuji. Zabývám se i výživovým poradenstvím, ve kterém momentálně připravuji jeden zajímavý projekt.

Na co byste pozvala do Malína 26. října diváky?

Diváky bych především pozvala na skvělou zábavu. To je nejdůležitější!

Program regionálního finále Miss Aerobik & Dance v Malíně7:30 Otevření haly + Prezence (8:00 – 9:20)
9:00 Oficiální zahájení soutěže
9:15 Přehlídka Desigual v podání finalistek Miss aerobik
9:30 Minimiss Aerobik & Dance – AEROBIK – Jana Šimičková (25 min.)
10:00 Exhibice
10:05 Miss Aerobik Kadet – AEROBIK – Martina Chalupníková (35 min.)
10:40 Miss Aerobik Junior, Miss Aerobik & Dance, Missis Aerobik & Dance - AEROBIK/ ZUMBA – Nikola Kozáková a Vendula Kořínková (45 min.)
11:45 Vyhlášení postupujících do II. disciplíny Konverzace s moderátorem
12:00 Přehlídka Nike Prague v podání finalistek Miss aerobik
12:15 KONVERZACE – Minimiss, Kadet, Junior
12:45 Exhibice Sabinka Juránková
12:50 KONVERZACE - Miss a Missis
13:15 Vyhlášení výsledků a předávání cen
13:45 Oficiální ukončení akce