Michale, v sobotu se běží další ročník triatlonu u Velkého rybníku, ale s jiným zázemí. O jaké změny jde?

Kvůli stavebním pracím na hrázi Velkého rybníku dochází v místech bývalého depa u hospody k nemalým komplikacím a bylo nám líto závod letos nepořádat, nebo jej přemístit do jiné destinace. Velmi vstřícně nám vyšel nový provozovatel autokempu Malešov, takže letos máme zázemí a jediné depo právě tam. Uvidíme, jaké budou reakce závodníků i nás organizátorů, ale dokážu si představit, že pro další ročníky pořádáme Welas Triatlák v kempu.

Jak moc se změní jednotlivé úseky tratě? Popište mi je.

Samozřejmě změna depa ovlivní všechny tři triatlonové disciplíny. Vlez do vody přímo z kempu a zázemí louky vidím jako velké pozitivum. Kvůli poloze kempu možná nepatrně prodloužíme trasu plavání, ale nic zásadního v kilometrech to nebude. Cyklistická část bude posilněna o jeden kopec navíc, pojede se přes Poličany k mlýnu Danemark, odkud po turistické značce do chatové oblasti. Pak už je vše při starém – kopec infarkťák do Malešova, Maxovna, Sion, Polánka, Roztěž. Z Malešova ale po hlavní silnici přím do kempu, délka kola je zhruba devatenáct kilometrů. Asi největší změna se týká běhu, kde nezůstal kámen na kameni. Trasa kopíruje cyklistickou část, až nad kopec k Malešovu, zde se uhýbá doleva a přes statek MIPA na hlavní silnici. Poslední kilometr po asfaltu, kdy už závodníci uslyší moderátora, který snad přinutí závodníky se ještě zmáčknout. U běhu GPS ukázalo něco kolem sedmi kilometrů. Hodně jsme nové trasy promýšleli a toto nám připadlo jako nejlepší řešení, snad se inovace budou líbit!

Kolik očekáváte závodníků?

Hodně se nám zamlouval loňský počet okolo padesáti účastníků, kdyby i letos dorazilo podobné číslo, byli bychom jako organizátoři spokojení. Doufáme, že rosničky nás podrží. Předpověď vypadá velmi přívětivě a počasí je vždy alfa omega podobných akcí. Budu se opakovat, i termínovka triatlonových závodů je narvaná k prasknutí po otvíráku v Poděbradech minulý týden. Ve stejném termínu se pořádá oblíbený Half-Ironman Czechman.

Jak je to se startovném? Dá se registrovat až přímo na místě?

Startovné je symbolické ve výši 100 korun s malým dárkem pro každého finišera. Registraci preferujeme až přímo na místě. Prezence je v sobotu od 9.30 hodin.

Kdo je podle vás favoritem závodu? Na jaké domácí borce se můžeme těšit?

S favoritem je to vždy těžké, účast mi přislíbil dvojnásobný mistr od Velasu Honza Rada. Ale prý má dorazit i mladý vítěz terénního duatlonu ve Štokách Petr Velíšek. Pokud by přijel jako minulý rok Pavel Jindra, loňský bronzový medailista z MČR ve Sprint terénním triatlonu, dostal by Welas Triatlák punc výjimečnosti. Uvidíme, jak se na trati vše vyvine. Club Deportivo Kutná Hora bude rád za každého dokončivšího závodníka a napínavé souboje na plavání, kole a běhu.

Welas Triatlák 2017
Termín: sobota 3.6.2017
Registrace: 9:30 - 10:15
Start: 10:30 Velký rybník ze strany od autokempu Malešov
Startovné: 100 Kč