Zručští zahájili zápas na palubovce Slavie, jak nejlépe mohli. Po akci Brahimiho skóroval do prázdné brány novic v dresu Benaga Michal Belej. V 7. minutě už bylo srovnáno: Zručský brankář Cristiano srazil v pokutovém území Saláka a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Jiří Novotný – 1:1.

Na další branky se v Edenu čekalo deset minut a pak se s nimi roztrhnul pytel. Nejprve předvedl parádní akci slávista Salák, který si zpracoval na prsa výhoz gólmana Vahaly a z otočky poslal svůj tým do vedení – 2:1. V té samé minutě utekl domácí J. Novotný a nadvakrát překonal Cristiana. Domácí vedli o dvě branky, ale svůj dvoubrankový náskok neudrželi. V poslední minutě první půle zahrálo Benago signál při trestném kopu a zakončující Michal Belej vstřelil svůj druhý gól v utkání – 3:2.

Tak, jak první poločas skončil, ten druhý i začal. Na nástřel Brahimiho si naběhl na zadní tyč Marcelo a ten se v této situaci nemýlí – 3:3. Benago mělo i další šance, Fogaca dokonce nastřelil tyč. Vahala držel Slavii, co to šlo a pomohl i v útoku. Ve 26. minutě na něj rozehrál aut Míča, gólman Slavie doběhl až na polovinu Benaga a tvrdým bodlem k tyči poslal sešívané znovu do vedení – 4:3.

Zručští zužitkovali svou převahu až ve 31. minutě, kdy se povedenou ranou prosadil zkušený Marcelo – 4:4. Čtyři minuty před koncem začali hrát hosté power play, Belej se dostal do šance, ale nastřelil jen tyč. Následnou dorážku Rodka skvěle lapil Vahala. Ve 39. minutě už domácí brankář kapituloval po přesném pasu Beleje a zakončení Galvaa – 4:5.

To, co se stalo v posledních čtyřech vteřinách, se jen tak nevidí. Slavia se dostala od vlastní branky do rychlého brejku, Salák našel Lištvána a ten ve skluzu vymetl šibenici Benaga. Výsledkem 5:5 však duel překvapivě neskončil. Benago vrhlo všechny síly do útoku a takřka se sirénou rozhodlo, když křížný pas Galvaa uklidil do slávistické brány Belej, který se v dresu Zruče ujal famózně – vstřelil hattrick!

Štěstí bylo na naší straně zaslouženě, řekl Simitči

„Zápas se mi hodnotí strašně těžko. Po taktické stránce jsme hráli dobře, kluci do toho dali všechno. Nestřídali jsme dvě čtyřky, ale hrálo sedm lidí. Dá se říct, že si všichni sáhli na dno. Je škoda, že jsme si inkasovaným gólem v poslední vteřině zkazili vyrovnaný zápas. Po zásluze by mělo utkání skončit remízou," řekl zklamaný trenér Slavie Martin Brychta.

Během první půle se sešívaní dostali do vedení 3:1. „Začátek utkání se nám nepovedl. Už ve druhé minutě jsme nahráli soupeři na gól. Soupeř mohl hrát svou hru, ale dokázali jsme utkání otočit. Kdybychom v prvním poločase zvýšili na čtyři-jedna, tak by to mělo Benago mnohem těžší," uvědomoval si kouč domácího celku a pokračoval: „Zručská power play je dobrá, i když jsme také skórovali při hře bez gólmana, ale poslední moment zápasu budu těžko vstřebávat. Měli jsme štěstí, že jsme vyrovnali čtyři vteřiny před koncem, ale že dá soupeř sekundu do konce vítězný gól, to považuji za neuvěřitelné."

Skvělý výkon podal brankář Slavie Ondřej Vahala, který jeden gól sám vstřelil a několik dalších Benagu chytil. „Ondra nás drží každý zápas," uznal Brychta, „I díky němu je Slavia tam, kde je, a může vyhrát vyrovnané zápasy s takovými týmy, jakým je třeba Benago."

Utkání 14. kola mělo rozhodně parametry play off. „Stanovit parametr zápasu je těžké, když hrajete proti týmu, který celou dobu brání a vyráží pouze na brejky, i když má silný kádr. Co jsme dneska nedali, to se nevidí," kroutil hlavou zručský trenér Beni Simitči a připomněl: „Dali jsme tyč i břevno. Uznávám, gólman Vahala podal super výkon, ale Slavii jsme to hodně usnadnili svou střeleckou nemohoucností. Celou dobu jsme chtěli vyhrát. Rozhodně jsme nebyli spokojení s remízou. Když soupeř vyrovnal na pět-pět, tak jsem klukům řekl, že do toho ještě půjdeme. Nikdo nechtěl, Marcelo mi ukazoval, ať zápas takto skončí, ale řekl jsem jim, že mají čtyři vteřiny na poslední útok. Z té akce padl gól."

Takové štěstí se jen tak v lize nevidí. „Měli jsme nakloněnou štěstěnu, ale zaslouženě. Během zápasu jsme byli lepší. Když jsme dali ve druhém poločase na tři-tři, tak jsme měli snad deset tutovek. Slavia se skoro nedostala za půlku. V tu chvíli jsme měli rozhodnout," zdůraznil Simitči. „Nicméně mužů říct, že máme tři body a jsme spokojení. Na Slavii teď máme devět bodů náskok a zbytek základní části si můžeme užívat. Druhé místo je jisté. Rád bych chtěl do čtvrtfinále play off Spartu a do semifinále Slavii," vyslovil přání trenér Benaga.

SK Slavia Praha – FC Benago Zruč n. S. 5:6 (3:2)Branky a nahrávky: 7. J. Novotný, 17. Salák (Vahala), 17. J. Novotný, 26. Vahala (Míča), 40. Lištván (Salák) – 2. Belej (Brahimi), 20. Belej (Galvao), 22. Marcelo (Brahimi), 31. Marcelo (Galvao), 39. Galvao (Belej), 40. Belej (Galvao). Rozhodčí: Řeháček, Čurda. ŽK: Cristiano, Fogaca (vš. BEN). Diváci: 250.

SK Slavia Praha: Vahala (Bartůněk) – Míča, Lištván, J. Novotný, Salák – Matějka, Žampa, Homola, Káš, Borkovec, Vejvoda. Trenér Martin Brychta.

FC Benago Zruč n. S.: Cristiano (Bezstarosti, Pytloun) – Brahimi, Rodek, Belej, Marcelo – Hochman, Fogaca, Galvao, Dvořák. Trenér Beni Simitči.