Tomáši, proč jste si ze tří víkendových závodů vybral právě střední variantu Brutal?

Když nemusím, tak nejdelší závody neběhám. V oblibě je nemám. Když bylo na výběr, tak jsem zvolil zlatou střední cestu. Navíc z Brutalu byla možnost kvalifikace na Mistrovství světa OCR 2017.

Kvalifikace se vám povedla. Budete vše cílit tak, abyste se do Kanady podíval?

Určitě bych tam rád závodil. Pokud vše vyjde, bude forma a prostředky, tak bych rád do Kanady letěl.

Nelákalo vás zaběhnout si i nedělní nejdelší trať Masakr?

Po Brutalu mě Masakr lákal, protože jsem se necítil úplně unavený. Nicméně jsem se rozhodl, že půjdu v uplynulém víkend jen jeden závod, protože další víkend je v německém Frankfurtu neoficiální Mistrovství Evropy OCR 2017. Nechtěl jsem se úplně oddělat. Chtěl jsem pošetřit síly.

Cigareta. Ilustrační foto.
Protikuřácký zákon neztíží život zdaleka jen kuřákům

V sobotu jste neběžel v první vlně, čím to bylo?

Startoval jsem v elitní vlně, ale ta startovala až jako třetí. To pro mě bylo nové. Celý závod jsem předbíhal spousty lidí. První dvě vlny byly součástí celého Master víkendu na Monínci. Šlo o to, aby závodníci měli v sobotu co nejvíce času mezi Brutalem a Drilem (nejkratší varianta závodu – pozn.).

Věděl jste tedy, že běžíte první?

Z dobrých závodníků běžel Master víkend jen Jirka Vacík a Podzimek. Já jsem měl v elitní vlně Michala Rajniaka a už když jsme vybíhali na první kopec na sjezdovku, tak nám nějaký dobrovolník hlásil, že máme o minutu rychlejší čas než Jirka, takže jsme tušili, že běžíme rychleji než první vlna závodníků. Nějakou představu jsem měl.

Jak vám šly překážky. Dal jste všechny?

Co se týká fyzických překážek, tak ty jsem dal všechny. Nepovedla se mi akorát novinka na Predator Race, která se jmenovala Brainstorming. Musel jsem počítat čísla, která byla rozmístěná po trati na stromech. Sčítalo se i odčítalo. Na konci jsme ještě museli odečíst své startovní číslo. Některých cedulek jsem si nevšiml, takže jsem to nevěděl, ale tuto překážku nedalo snad devadesát devět procent lidí.

Vyhrál jste o dvě minuty a osmnáct vteřin. Na třetího jste měl náskok více jak jedenáct minut. Cítil jste se běžecky hodně v pohodě?

Byl jsem překvapený, že se mi neběželo vůbec špatně, protože jsem v týdnu hodně trénoval. Ve středu jsem běžel dvacet tři kilometrů a pak jsem hodinu stěhoval šatní skříňky. Cítil jsem se hodně unavený. Myslel jsem si, že to nebude úplně ono, ale běželo se mi dobře. Dokázal jsem bez problémů držet tempo s Michalem Rajniakem a pak jsem mu na nějakých překážkách odskočil.

Církvici stále trápí nedokončené víceúčelové hřiště.
Církvici trápí stále nedokončené víceúčelové hřiště