První šance utkání přišly po čtyřech minutách. Nejprve chyboval brankář Tanga Lupač, který svou rozehrávku nasměroval ke Kovácsovi, jenž uvolnil Galvaa, ten však minul. Na druhé straně pálil nebezpečně z otočky Svoboda a chvíli po něm se před Danielem objevil Višváder, ale domácí brankář jeho střelu vytáhl ramenem na roh.

Gól přišel ve Zruči až v 7. minutě, kdy Silva obešel Chadzidise a přihrál Kovácsovi, který střelou mezi nohy brankáře otevřel skóre. Vedení udrželo Benago do 13. minuty. Hostující Cenek vystřelil tak šikovně, že Daniel viděl jeho pokus na poslední chvíli a míč skončil v brance - 1:1.

Benago se však vzápětí vrátilo do vedení, když Fogaca obral soupeře o míč, který následně poslal Galvaovi, a ten rozvlnil síť hostující branky. V 17. minutě pak získal na polovině hřiště míč Kovács, poslal ho okamžitě Capetovi, který střelou na zadní tyč zvýšil na 3:1. Tango se poté odhodlalo k power play a dočkalo se snížení dvacet sekund před přestávkou, kdy Svoboda našel na vrcholu brankoviště Belaníka, který nedal Danielovi šanci - 3:2.

Druhý poločas nabídl zejména snahu Tanga při power play o vyrovnání, která vyvrcholila čtyři minuty před koncem, kdy Svoboda svou třetí asistencí v zápase vybídl ke skórování Višvádera, ten vyrovnal na 3:3. Benago předtím své šance neproměnilo. Ty největší, Vnuka a Kovácse, zastavilo břevno, respektive tyč.

Zápas vygradoval v poslední minutě, kdy nejprve Beleje vychytal hodonínský brankář Lupač, dvanáct sekund před koncem pak těsně minul přes celé hřiště domácí branku Belaník, ale ani to nebylo vše, protože Benago rychle rozehrálo a Fogaca se objevil sám před brankou Hodonína, ale mířil jen do boční sítě. Utkání tak vítěze nenašlo a skončilo remízou 3:3.

Petr Svoboda: Neproměnili jsme šance

Zručský trenér Beni Simitči je na futsalové misi v Kosovu, a tak mužstvo Benaga vedl jeho asistent Petr Svoboda: „Dnešní ztráta se projevila v tom, že jsme ve druhé půli neproměnili mraky šancí. Jak při naší power play, tak i té obranné. Michal Kovács střílel přes celé hřiště do tyče prázdné brány. Kluci doráželi míče z pěti nebo šesti metrů do brankáře, který vše zázračně vychytal."

Jak funguje mužstvo bez hlavního kouče? „Komplikace to je vždy, když je hlavní trenér pryč, ale vše probíhá v normálním režimu. Trénujeme třikrát týdně. Děláme všechny věci podobně. V tom problém nevidím. Dneska jsme hold nezvládli proměnit šance," pokrčil rameny Svoboda.

Kluky musím pochválit, vzkázal Berky

„Zápas měl konečně parametry futsalu z obou stran. Minulé kolo v Plzni jsme se přizpůsobili fotbalu. Věděl jsem, že Benago bude hrát futsal, takže jsem očekával zkoušku naší defenzívy i ofenzívy. Zápas mohl dopadnout pro obě strany vítězně. Hodně šancí mělo domácí mužstvo v power play na zadní tyči, ale náš brankář vše pochytal. Na závěr jsme mohli dát i my gól do prázdné brány, ale netrefili jsme," zhodnotil zápas hodonínský trenér Marian Berky.

Jeho hráči si podle něj remízu zasloužili: „Naše mužstvo makalo tak, jak mělo. Remízu si zaslouží. Benago zřejmě půjde tento rok na titul, má v kádru osobnosti a dobré hráče. Ještě jim přijdou další tři hráči a budou velmi silní. Nicméně já dnes musím naše kluky pochválit."

FC Benago Zruč n. S. – FC Tango Hodonín 3:3 (3:2)Branky a nahrávky: 7. Kovács (Silva), 15. Galvao (Fogaca), 17. Capeta (Kovács) – 13. Cenek (Svoboda), 20. Belaník (Svoboda), 37. Višváder (Svoboda). Rozhodčí: Kaštánek, Matyš. ŽK: Kovács - Buršík, Veselovský. Diváci: 140.

Benago Zruč n. S.: Daniel (Pytloun) – A. Simitči, Fogaca, Galvao, Silva, Belej, Kovács, Vnuk, Tachtadžis, Ploc, Capeta. Tým vedl Petr Svoboda.

Tango Hodonín: Lupač (Bočánek) – Chadzidis, Cenek, Svoboda, Řezníček, Buršík, Veselovský, Vrba, Višváder, Belaník, Doubravský. Trenér Marian Berky.

Michal Pavlík, Adam Procházka