Spartan Sprint měřil v maďarském Veszprému 6,5 kilometru a svou geografií připomínal trochu kutnohorské Roviny. Start byl v údolí s říčkou, a pak trasa vedla nahoru do strmého stoupání. „Šel jsem po čtyřech,“ vzpomněl si na prvních dvě stě metrů závodu Tomáš Tvrdík. Celkem měl závod kolem 200 metrů převýšení a více jak dvacet překážek. Trasu dokončilo více jak šest a půl tisíce spartanů.

Tvrdík nedal dvě překážky. Na oštěp přiběhl na prvním místě a tam náskok ztratil. „Hod oštěpem je strašně o štěstí a mně se zase nepovedl,“ litoval Kutnohorák, který pak do cílové „rovinky“ přiběhl čtvrtý, ale na ručkování na kruhách a tyči se dostal před Slováka Žišku. Pak následovala nová překážka. Šikmá stěna, kterou jste museli přelézt přes celou její šířku pomocí krátkých řetězů a boulderových úchytů. Nohy se nesměly dotýkat země, a jelikož se šlo z potoka, hodně to klouzalo. Tomáš Tvrdík dělal podruhé v závodě angličáky a do cíle uháněl za prvním Adamem Tothem z Maďarska. Ten mu nakonec pláchl jen o sedm vteřin.

Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman zítra navštíví Čáslav

„Rozhodně jsem mu to nenechal, protože byl domácím závodníkem. Když závodím, neznám bratra,“ smál se druhý muž v cíli. Chvíli po něm doběhl do cíle i sedmadvacetiletý kutnohorský spartan Michal Pavlík. Ten bral v elitní kategorii 13. místo. „Je to pro mě nejlepší výsledek v kariéře. Jsem nadšený,“ líčil po závodě. Mohl se poprvé podívat do Top 10, ale o to ho připravilo jediných třicet angličáků v závodě. „Dařilo se vše. I oštěp jsem krásně trefil. Bohužel mi sjely nohy na poslední těžké překážce, také jsem nepřelezl onu novou šikmou stěnu,“ popsal svou chybu Pavlík.

Zdroj: Michal Pavlík st.

„Trať i zázemí závodu byly skvělé. Na tenhle Spartan Race jen tak nezapomenu. Běželo se mi dobře, škoda jen té jedné překážky,“ usmál se Michal Pavlík. Jeho přítelkyně si vedla také parádně. Martina Fabiánová doběhla mezi elitními ženami na čtvrtém místě! O bronz ji připravilo gesto fair play. „Asi šedesát metrů před cílem jsme měli přelézt zídku a přeplavat kus rybníku. Na zídce to bylo trochu na lokty s jednou závodnicí, tak jsem ustoupila a pustila ji v domnění, že je jedno, zda budu šestá nebo sedmá. Pak už jsem se před ni nedostala a v cíli jsem zjistila, že jsem díky tomu přišla o bronz,“ líčila šestadvacetiletá Martina Fabiánová.

Na trase Fabiánovou zbrzdily dvě nezdolané překážky. „Vůbec se mi nedaří oštěp. Asi mám nějaký blok. Ještě jsem ho nikdy v závodě netrefila. Pak jsme spadla, jako skoro všichni, z nové šikmé stěny,“ popsala Kutnohoračka.

V Domově Barbora zahájili prodejní velikonoční výstavu
V Domově Barbora zahájili prodejní velikonoční výstavu

Závod v maďarském Veszprému byl první z pěti v Regionální Sprintové Sérii. Ta počítá umístění jen elitních individuálních závodníků (ti, co nezávodí v týmech) a na konci odmění patnáct nejlepších mužů a žen. A naši Kutnohoráci sérii rozjeli vskutku parádně. Tvrdík je na druhém místě, Pavlík šestý a Fabiánová mezi ženami čtvrtá!

Kutnohoráci na Spartan Race SPRINT Veszprém 2017

  • 2. místo: Tomáš Tvrdík (čas 35:33, 2. místo elite muži individual)
  • 13. místo: Michal Pavlík (čas 41:07, 6. místo elite muži individual)
  • 4. místo: Martina Fabiánová (čas 49:52, 4. místo elite ženy individual)
Na velikonočním jarmarku v Čáslavi prodávali žáci školy
Na velikonočním jarmarku v Čáslavi prodávali žáci školy