Z různých důvodů značně nekompletní mužstvo Kutné Hory (chyběl Vokál, Říhovský, Kotrba, v sobotu Růžička a dlouhodobě zraněný Gottfried, v neděli Haviar) bojovalo oba dny o možnost účasti v play off.

Průběh obou duelů byl velice podobný. Vstup do utkání a první dvě čtvrtiny se v obou utkáních nevydařily, a naopak druhé poloviny zápasů dokázali odehrát hráči Sokola dle představ trenéra. „Přesto odehrát kvalitně jen polovinu utkání k úspěchu nevede," pousmál se trenér Petr Kratochvíl.

Za čtrnáct dní čeká Sokol Kutná Hora poslední dvě soutěžní utkání se Sokolem Vyšehrad a BK Radotín. Mezi tím ještě odjíždí Sokol Kutná Hora do Tarnowskych Gór na tradiční turnaj, který se ovšem kříží s dohrávkou posledních dvou utkání, a tak se duel s Vyšehradem bude pravděpodobně předehrávat.

Sezonu lze považovat za úspěšnou

V minulém týdnu si hráči Sokola došli pro cenu za nejlepší tým v anketě Nejúspěšnější sportovec Kutné Hory 2016. „Jsme rádi, že jsme vyhráli. Pro nás je nyní rozhodující, že jsme se zachránili ve druhé lize. Na druhou stranu jsme basketbal v Kutné Hoře trochu popularizovali. Je to pro nás reklama a třeba se nám na další sezonu seženou lépe nějaké peníze," řekl trenér Kratochvíl, který malino vítězství v anketě očekával: „Abych řekl pravdu, tak jsme si věřili. Rok 2016 jsme měli dobrý. Postup do druhé ligy něco znamená, je to slušná soutěž. Nicméně jsme nevěděli, jak se na to bude dívat sportovní komise města."

Poslední dva zápasy sezony odehrají Kutnohorští v Praze proti Vyšehradu a Radotínu. Oba celky jsou v tabulce kolem čtvrté Kutné Hory. Vyšehrad je osmý a Radotín šestý. Podaří se Sokolu udržet parádní čtvrté místo? „Čtvrté místo je parádní, ale do posledních dvou zápasů se nám promítne turnaj v Polsku, takže nevím, jak zápasy odehrajeme. Turnaj v Polsku je reprezentace města. Zápas s Vyšehradem musíme předehrát a při návratu z Polska hrajeme v neděli večer v Radotíně. Je to složité a byl bych rád, kdybychom udrželi čtvrté místo. Nicméně to nebude jednoduché," odpověděl Kratochvíl.

Kutnohorský trenér však ví, co od soupeřů očekávat: „Radotín chtěl vždy postoupit, ale momentálně na tom není dobře. Vyšehrad bude těžší oříšek. I doma jsme s ním prohráli. Záleží, jak se sejdeme."

Přelouč - Sokol Kutná Hora 85:72 (25:15,46:27,59:50)Body Kutné Hory: Kocourek 28 (1), Němeček 20 (4), Haviar 11 (2), Málek 7, Prušinovský 6.

Chrudim - Kutná Hora 93:71 (19:10,52:23,76:44)
Body Kutné Hory: Němeček 29 (5), Málek 14, Kocourek 13 (1), Růžička 5, Kotrba 4, Kratochvíl D. 3 (1), Aufrecht 3 (1).